Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

"Βουβή"... η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από το σπίτι του Κωστή Παλαμά (VIDEO)
Αν η Ολυμπιακή Φλόγα θα έπρεπε να παραμείνει ή να περάσει έστω απο κάποιο σημείο της Δυτικής Ελλάδας σίγουρα αυτό είναι το πατρογονικό σπίτι στο Μεσολόγγι, του Κωστή Παλαμά που έχει γράψει τον Ολυμπιακό ύμνο.
Το 2004 όταν είχε βγεί το πρόγραμμα της διαδρομής που θα ακολουθούσε η Ολυμπιακή φλόγα δεν υπήρχε καν στάση στο σπίτι του Κωστή Παλαμά.Ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Αντεννα μια μέρα πρίν όμως άλλαξε την διαδρομή και η φλόγα ήρθε στο σπίτι του Παλαμά όπου είχε γίνει τελετή με κατάθεση στεφανιών και με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου, σήμερα η εικόνα τελείως διαφορετική.
Φτάνοντας η Ολυμπιακή φλόγα κανείς δεν βρέθηκε να τους δείξει πως θα πρέπει να στρίψουν για το σπίτι του Παλαμά. Μόνο όταν σταμάτησε το περιπολικό κατάλαβαν οτι πρέπει να αλλάξουν δρόμο.
Έξω απο το σπίτι του Παλαμά ο Δήμαρχος μαζί με δημοτικούς συμβούλους, τα στεφάνια για την κατάθεση έτοιμα, μικρόφωνο για ομιλία υπήρχε αλλά τίποτα δεν έγινε για  την τελετή προς τιμή του Κωστή Παλαμά που έγραψε τον Ολυμπιακό Ύμνο.Όταν ο αστυνομικός υπεύθυνος για τις δάδες γύρισε και ρώτησε προς τους επισήμους αν είναι ολα εντάξει δεν πήρε απάντηση απο κανέναν και έκανε την λογική κίνηση να ξεκινήσει πάλι την λαμπαδηδρομία αφήνοντας όλους αμήχανους.
Απο ότι ξέρουμε γιατί έχουμε ζήσει και άλλες λαμπαδηδρομίες έπρεπε να υπήρχε υπεύθυνος απο τον δήμο που να συντόνιζε όλη την τελετή.Δυστυχώς στην συγκεκριμένη τελετή μάλλον ξέχασαν να βάλουν  υπεύθυνο ή ο υπεύθυνος έλειπε.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τι έγινε έξω απο το σπίτι του Παλαμά.

Αναδημοσίευση από το onairnews.gr