Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Ταυτόσημες έννοιες δύναμης και προσφοράς

Με την περιφρόνηση των επισήμων γίνεται ανατροπή;
Γράφει ο «Αγανακτισμένος Πολίτης»

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας Μέτερνιχ που επιθυμούσε να πνίξει κάθε ιδέα φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος διακυβέρνησης της χώρας και καταδυνάστευσης των λαών, η ελληνική υπόθεση αποτελούσε επικίνδυνο παράδειγμα γιατί μπορούσε να προκαλέσει την εξέγερση και άλλων υποδούλων. H ωμή διατύπωση του ίδιου: «Εξω από τα ανατολικά μας σύνορα τριακόσιες ή τετρακόσιες χιλιάδες κρεμασμένοι, στραγγαλισμένοι ή παλουκωμένοι δεν είναι δα και σπουδαίο πράγμα» συνόψιζε τη σκληρότητα του σκοταδιστή Μέτερνιχ που ακόμη και οι ομόγλωσσοί του, γερμανοί φιλελεύθεροι, τον αποκαλούσαν κατ’ εκτροπή εκφώνησης του ονόματός του Mitternacht («μεσονύκτιο»)…
Στο Συνέδριο της Βιένης το 1814 μετείχε εκ μέρους της Ρωσίας Ιωάννης Καποδίστριας που πήρε τον λόγο και, απευθυνόμενος στην ομήγυρη, είπε ότι είναι χρέος των βασιλιάδων να προνοήσουν για την απαλλαγή των Ελλήνων από τον οθωμανικό ζυγό που τους οδήγησε στην εξαθλίωση, με αποτέλεσμα να απειλούνται με εξόντωση. Τον διέκοψε ο Μέτερνιχ, κηρυγμένος οπαδός του ευρωπαϊκού «status quo», και με ύφος προσβλητικό, του απάντησε ότι η Ευρώπη δεν γνωρίζει Έλληνες. Γνωρίζει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, κάτω από εξουσία της οποίας βρίσκονται οι αποκαλούμενοι Έλληνες. Και κατηγόρησε τον Καποδίστρια ότι έκανε το παν για να μη μετάσχει στο συνέδριο «το απέραντο Οθωμανικό Κράτος», προσθέτοντας με έπαρση ότι δεν θα του περάσει. Η στάση του Μέτερνιχ εξόργισε τον τσάρο που πήρε προσωπικά την προσβολή και, με τη σειρά του, διέκοψε τον Μέτερνιχ, λέγοντάς του ότι «οι Έλληνες υπάρχουν και θα ελευθερωθούν γρήγορα, χάρη στη θεία πρόνοια και την ένοπλη ευρωπαϊκή βοήθεια».





Τα αναφέρω αυτά (από αντιγραφή ιστολογίου) γιατί αυτός ο σκληρός ανθέλληνας που διαδραμάτιζε σοβαρό ρόλο στην τότε διεθνή σκηνή, ένα γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 τον ανάγκασε να παραδεχθεί την ήττα του, απευθυνόμενος στον Σουλτάνο λέγοντας το περίφημο εκείνο «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΨΗΛΟΤΑΤΕ ΕΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΝ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ». Ένα μικρό Μεσολόγγι ανέτρεψε την ανθελληνική προπαγάνδα των Ευρωπαίων ηγετών που δεν….αναγνώριζαν Έλληνες και Ελλάδα!!. 

Μια απάντηση όμως – έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών – δίνει σήμερα στον Μέτερνιχ και δυστυχώς σε πολλούς Ευρωπαίους σημερινούς πολιτικούς, O λόγος του Αμερικάνου λογοτέχνη (και όχι μόνον), Robert Najemy για την Ελλάδα, με τίτλο : «ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .. ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ» που μας κάνει να ανατριχιάζουμε από υπερηφάνεια! Λέει λοιπόν ο Robert Najemy:


Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων .
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, ανά τον κόσμο .
Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη . 
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού . 
Από την ιατρική της χώρας σας, από την φαρμακευτική . 
Από τα ανώτερα μαθηματικά (γεωμετρία, άλγεβρα) . 
Από τη Φυσική και από τη χημεία . 
Από την αστρονομία, από την αστροφυσική . 
Από την πολιτική της χώρας σας . 
Από την καθημερινότητα σας . 
Διαγράψτε και τα απλά μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα. 
Κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, 
Σβήστε τη γεωμετρία από τα κτίρια σας,από τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, 
Σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, 
Διαγράψτε τη δημοκρατία και την πολιτική, 
Διαγράψτε τη βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, 
Αλλάξτε τους δορυφόρους σας ώστε να έχουν τετράγωνη τροχιά, 
Αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει έστω μια λέξη ελληνική),




Σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη,
Αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού,(κι αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα), αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (ώστε να χάσει την ελληνική γεωμετρία),



Σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο,


Σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες,
Αλλάξτε την παιδεία σας,




Αλλάξτε το όνομα της ιστορίας,
Αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας,
Αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, 
Διαγράψτε τη φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε .
Θα πείτε .. «δεν γίνεται» .
Σωστά, δεν γίνεται, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε πρόταση!
Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη . 
Η πρόκληση πάντως ισχύει .


Υ.Γ. Μήπως πρέπει αυτά να διδάσκονται στα σχολεία μας γιατί τα παιδιά κάπου έχουν πάρει στραβά το ρόλο τους και νομίζουν πως με την …«κεφαλή αριστερά» περιφρονώντας την Εκκλησία, το Στρατό, τον Δήμαρχο και λοιπούς της εξέδρας, (που δεν φταίνε σε τίποτε) ότι θα ανατρέψουν τα πάντα. Καλύτερα θα είναι να κάνουν πράξη το «Άμες δε γεσόμεθα πολλώ κάρρονες», (Εμείς θα γίνουμε καλύτεροι απ’ αυτούς).