Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Τώρα κλέβουν και μελίσσια...

Μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι μελισσοκόμοι της περιοχής αφού σχεδόν καθημερινά πέφτουν θύματα κλοπής των μελισσιών τους από άγνωστους.
Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη κλοπή εμπίπτει στις διατάξεις της ζωοκλοπής που επιφέρει αυστηρές ποινές στους δράστες, ο Μελισσοκομικός  Συνεταιρισμός  Ναυπακτίας - Μεσολογγίου – Δωρίδος καλεί τις διωκτικές αρχές να διενεργήσουν ελέγχους και ταυτόχρονα εξετάζει την τοποθέτηση gps στα μελίσσια.
Χαρακτηριστική, της κατάστασης, η ανακοίνωση του συνεταιρισμού:

«Ο Μελισσοκομικός  Συνεταιρισμός  Ναυπακτίας - Μεσολογγίου – Δωρίδος δέχεται τον τελευταίο καιρό πολλές καταγγελίες μελισσοκόμων – μελών του για κλοπές των μελισσιών τους. Δυστυχώς, τα κρούσματα κλοπών μελισσιών είναι σε έξαρση στην περιοχή μας τους τελευταίους μήνες, φέρνοντας τους μελισσοκόμους σε απόγνωση.Δεν είναι εύκολο να χαρακτηρίσει κανείς αυτούς που προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες, αλλά είναι όμως βέβαιο ότι οι προβλεπόμενες κυρώσεις είναι βαρύτατες και αυτό ας το έχουν υπόψη τους οι μελισσοκλέφτες. Οι μελισσοκόμοι, που έπεσαν θύματα κλοπών, έχουν υποβάλλει μηνύσεις στην Αστυνομία.
Ο Μελισσοκομικός  Συνεταιρισμός  προτείνει και προτίθεται να βοηθήσει τους μελισσοκόμους - μέλη του να προμηθευτούν ηλεκτρονικά μέσα σήμανσης και παρακολούθησης των μελισσοκομείων τους.
Επιπλέον, παρακαλεί τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο των διαφόρων ελέγχων, που διενεργεί σε διερχόμενα αυτοκίνητα (ανοιχτά και κλειστά), στην περίπτωση μεταφοράς μελισσιών, να εξακριβώνει, αν ο μεταφέρων είναι νόμιμος κάτοχος, επιζητώντας την επίδειξη του μελισσοκομικού του βιβλιαρίου για την ταυτοποίηση του κωδικού που αναγράφεται πάνω στις κυψέλες με αυτό του βιβλιαρίου.

Ο Μελισσοκομικός  Συνεταιρισμός  καλεί ακόμη και κάθε πολίτη της περιοχής να καταγγέλλει άμεσα στην Αστυνομία ή στο μελισσοκομικό Συνεταιρισμό κάθε ύποπτη μεταφορά μελισσιών