Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Την "Επικοινωνιακή φαρσοκωμωδία" του δημάρχου Μεσολογγίου αναδεικνύει ο Π. Παπαδόπουλος

Σειρά ερωτημάτων στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου αναφορικά με το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2014 θέτει με δήλωσή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Στη δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος κάνει λόγο για επικοινωνιακή τακτική από πλευράς δημοτικής αρχής και υποστηρίζει ότι δεν υποάρχουν διασφαλισμένες πιστώσεις για έργα που εξαγγέλθηκαν.
Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής:

"Στις 18/11/2013 ψηφίστηκε απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιερής πόλης του Μεσολογγίου, το τεχνικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο το Αιτωλικό και οι Οινιάδες παίρνουν τη «μερίδα του λέοντος» των έργων για το 2014.
Υποπτευόμενος πως αυτή η κίνηση είναι αποτέλεσμα της έντονης – και δικαιολογημένης - δυσαρέσκειας που εισέπραξε η δημοτική Αρχή από τους κατοίκους των πρώην δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων πρόσφατα, έχω να δηλώσω τα εξής:1. Όπως ξεκάθαρα όλοι γνωρίζουν, για να ενταχθεί ένα έργο στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου πρέπει να έχει διασφαλισμένη πίστωση, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση προφανώς και δεν υφίσταται.
2. Η επικοινωνιακή – για μια ακόμη φορά – λόγω δημοτικών εκλογών φαρσοκωμωδία, ότι το Αιτωλικό και οι Οινιάδες θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος (!), μόνο θυμηδία κι έντονο σκεπτικισμό μπορεί να προκαλεί. 
3. Η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου  ότι οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες, είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από τη ΣΑΤΑ, είτε από άλλες πηγές χρηματοδότησης, ούτε πειστική είναι, ούτε αποδεικνύεται στην πραγματικότητα.
Επί του θέματος λοιπόν θέτω δύο κρίσιμα ερωτήματα:
Σε ποια προγράμματα είναι ενταγμένη η αποχέτευση του Νεοχωρίου, η ηλεκτρονική διαχείριση της ύδρευσης, η αποχέτευση Αιτωλικού – Κεφαλόβρυσου, η υδροδότηση του Αιτωλικού από Χαλαζιά; Κι όταν ρωτώ σε ποια, αναμένω να γνωστοποιηθούν οι  εγκριτικές πράξεις των αρμοδίων αρχών με τις οποίες εντάχθηκαν, καθώς  και ποιος είναι ο εγκεκριμένος – και όχι ο προτεινόμενος – προϋπολογισμός τους.
Περίσσεψαν τόσα χρήματα από τη ΣΑΤΑ 2011, 2012, 2013 που δεν τα γνωρίζουμε και που θα χρηματοδοτήσουν τα εν λόγω έργα; Αν ναι, πείτε μου πόσα χρήματα είναι αυτά με απλούς αριθμούς.


Αναμένοντας την απάντηση των αρμοδίων"