Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το Σάββατο 27/9 η "Γιορτή του Ψαριού" στο Αιτωλικό

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 27 Σεπτεμβρίου που είναι το τελευταίο Σάββατο του μήνα θα γίνει στο Αιτωλικό η Γιορτή Ψαριού που αποτελεί μια ανάδειξη του θησαυρού της Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού – Μεσολογγίου.

Η Γιορτή εξαπλώνεται στο νησί του Αιτωλικού, όπου από νωρίς έχουν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα από το Δήμο για τους επισκέπτες. Υπάρχουν σε τουλάχιστον 3 σημεία της πόλης ψησταριές και πάγκοι με αφιλοκερδή εργασία από τους διοργανωτές, όπου έχουν από νωρίς ξεκινήσει το ψήσιμο των ψαριών και προμηθεύουν τους επισκέπτες με φρέσκα ψημένα ψάρια, συνοδευόμενα από σαλάτα, ελιές της περιοχής, ψωμί και κρασί.


Οι επισκέπτες μπορούν με ένα κουπόνι ενδεικτικής συμμετοχής (3 ευρώ) να προμηθευτούν από τους πάγκους όλα τα παραπάνω και να κάτσουν να απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.
Φυσικά, οι παραδοσιακοί χοροί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του γλεντιού της γιορτής. Έτσι λοιπόν οι επισκέπτες αφού απολαύσουν το πλούσιο γεύμα, μπορούν να διασκεδάσουν με τους χορούς της τοπικής παράδοσης και όχι μόνο.



Κάθε χρόνο, η Γιορτή του Ψαριού αναδεικνύεται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια η προσέλευση να είναι πάρα πολύ μεγάλη από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Δεν είναι λίγες οι φορές που η Γιορτή Ψαριού προσελκύει τους εκάστοτε ξένους τουρίστες της περιοχής.

Κύριος σκοπός της Γιορτής του Ψαριού είναι η ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής, καθώς αποτελεί ένα γεγονός παράδοσης και παραγωγής του τόπου του Αιτωλικό