Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Η φορητή τοιχογραφία "Δελφικό" του Απόστολου Κούστα κοσμεί την είσοδο του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου


Από την Πέμπτη  27 Οκτωβρίου, η φορητή τοιχογραφία του διακεκριμένου εικαστικού και χαράκτη  Απόστολου Κούστα  βρίσκεται στην είσοδο του νεόδμητου  σχολείου του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου.
Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009, με μεγάλη επιτυχία στην έκθεση «φορητών τοιχογραφιών» του καλλιτέχνη, στο Shakespeare Theatre (Harman Center for Arts)  της Washington, κατακτώντας κριτικούς και κοινό.
Στο περιθώριο της γιορτής του σχολείου για την επέτειο του «ΟΧΙ» μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον καλλιτέχνη, ο οποίος και τους μίλησε για την τεχνική του έργου και τα μηνύματα που αυτό εκπέμπει.
«Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή που μας έκανε ο σημαντικός καλλιτέχνης, να ανταποκριθεί στο σχετικό αίτημά μας, να μας δωρίσει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του.
Απευθυνθήκαμε στον Μεσολογγίτη Απόστολο Κούστα αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο καλλιτέχνη-μάστορα πλαστουργό (όπως τον αποκαλούν) την αμεσότητα της τέχνης του, την μοντέρνα-πρωτοποριακή γραφή του.






Σκοπός του Γυμνασίου μας είναι, μεταξύ άλλων, να φέρει τα παιδιά σε άμεση σχέση με τα έργα τέχνης και δη τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία , ώστε να προβληματιστούν σχετικά με τα νοήματά τους και η περίπτωση του Απόστολου υπήρξε η ιδανική αφορμή και αιτία.
Θεωρούμε ότι η διάδραση που θα προκαλέσει το συγκεκριμένο έργο με τους μαθητές μέσα από την καθημερινή επαφή θα συντελέσει ουσιαστικά ,σε βάθος χρόνου, στην δημιουργία κουλτούρας αισθητικής.
Εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας για την αρωγή του στην προσπάθεια που εγκαινιάζουμε να γνωρίσουμε τις τέχνες στα παιδιά» τόνισε εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, ο διευθυντής του σχολείου, Παναγιώτης Ζαβιτσανάκης.