Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Την Κυριακή 20/11 ξεκινά το "σχολείο ιστορίας" από τον "Λιάρο"

Ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος», από φέτος αρχίζει να πραγματοποιεί έναν ακόμη από τους στόχους του: την ενασχόληση με την Ιστορία του τόπου μας, τη μελέτη των πράξεων των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του και τη σπουδή των φορεσιών και των όπλων που φέρουν τα μέλη του «Λιάρου» στις εκδηλώσεις που συμμετέχουν.
Έτσι με ιδιαίτερη χαρά από τον σύλλογο ανακοινώνεται η δράση «Σχολείο Ιστορίας» του Λιάρου που θα ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή 20η Νοεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, και θα φιλοξενηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής Διονύσιος Σολωμός», στον πεζόδρομο Αθανασίου Ραζή-Κότσικα 7.
Η συνάντηση, καθώς και όλες οι επόμενες του Σχολείου Ιστορίας, θα είναι ανοικτές  για όλες και όλους τους ενδιαφερόμενους και η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη.
Εισηγητής στην πρώτη αυτή συνάντηση θα είναι ο κύριος Γιώργος Αποστολάκος, ξεναγός, σε μίαν αναδρομή στην Ιστορία του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής του, από την αρχαιότητα ως τις Πολιορκίες και την Έξοδο.
Οι επόμενες συναντήσεις, μία κάθε μήνα,  έως τον Μάρτιο του 2017, θα έχουν ως θέματα τις φορεσιές και τον οπλισμό των ναυτικών και των στεριανών αγωνιστών και των αμάχων, την ιστορία και τον πολιτισμό των ανθρώπων της εποχής των Πολιορκιών και της Εξόδου, ιδιαιτέρως δε των Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλούμε να καλείτε στα τηλέφωνα 6972 071951 και 6945 332609.