Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Διάκριση και Βράβευση στο Διεθνή Διαγωνισμό «Great Taste Αwards» για τρία είδη μελιού «Τhe Honey Hive» της οικογενειακής επιχείρησης Τσιακανίκα-Χαλιμούρδα που παράγονται στην Αιτωλοακαρνανία

Σ΄ έναν από τους σπουδαιότερους και πιο έγκυρους διαγωνισμούς Τροφίμων και Ποτών παγκοσμίως, τα «Great Taste Awards», που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Λονδίνο, βραβεύτηκαν τα μελισσοκομικά προϊόντα της οικογένειας Τσιακανίκα-Χαλιμούρδα.

Η διοργάνωση Great Taste Awards, είναι από τις πιο σημαντικές του κόσμου και βραβεύουνεξαιρετικά προϊόντα γαστρονομίας διεθνώς.

Τα βραβεία «Great Taste Awards» είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητά τους καθώς τα προϊόντα δοκιμάζονται και κρίνονται ύστερα από αμέτρητες ώρες τυφλών δοκιμών, από περισσότερους των 500 κριτές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται κριτικοί τροφίμων, διακεκριμένοι σεφ, μάγειρες, ιδιοκτήτες εστιατορίων, παραγωγοί, συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής και πλήθος δημοσιογράφων γαστρονομίας.

 

Η Σύγχρονη Μονάδα Παραγωγής και Συσκευασίας Μελισσοκομικών Προϊόντων της οικογένειας Τσιακανίκα-Χαλιμούρδα, που εδρεύει στην Σπολάϊτα Αιτωλοακαρνανίας, βραβεύτηκε με τρία αστέρια για τρία είδη μελιού, μεταξύ 12.366 υποψηφιοτήτων.

Τα βιολογικά προϊόντα της εταιρείας που διακρίθηκαν είναι το μέλι Ελάτης (Fir Honey), το μέλι άγριας Βελανιδιάς (Wild Oak Honey) και το μέλι Ερείκης & Κουμαριάς (Heather & Arbutus Honey).

Τα βραβεία αυτά είναι από τα πρώτα με τα οποία τιμώνται τα Τυποποιημένα Επώνυμα Προϊόντα Μελιού που παράγονται και συσκευάζονται στην Αιτωλοακαρνανία.

Το προϊόντα που φέρουν το διακριτικό σήμα του «Great Taste Awards» αναγνωρίζονται μεταξύ των καταναλωτών και των εμπόρων τροφίμων ως άριστης ποιότητας και προσδίδει κύρος στο προϊόν και λόγο υπερηφάνειας για την ποιότητα της Αιτωλοακαρνανικής γης, της μελισσοκομικής παραγωγής και της επιχειρηματικότητάς της.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την μεγάλη ικανοποίησή του για την τιμητική αυτή διάκριση που ενισχύει την εικόνα των εκλεκτών Μελισσοκομικών Προϊόντων που παράγονται στοΝομό μας και αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα επιχειρηματικής αριστείας .

Στην ανακοίνωση τονίζεται: "Η ορθότητα της στρατηγικής μας επιλογής ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Επώνυμου Τυποποιημένου Προϊόντος με στόχο τη Δημιουργία υγιών μοντέλων Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας, επιβεβαιώνεται μέσα από τις συνεχόμενες επιτυχίες και βραβεύσεις και μέσα από την αυξανόμενη δυναμική των εξαγωγών των Αιτωλοακαρνανικών προϊόντων και μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια συμβάλλοντας στην αναπτυξιακή πορεία του Νομού".