Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

«Made in Greece 2017». Στην τελική ευθεία η διοργάνωση - Υποβολή συμμετοχών μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου

Μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλλονται συμμετοχές για τα βραβεία «Made inGreece 2017», τα οποία διοργανώνονται από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ)και αναδεικνύουν και επιβραβεύουν παραγωγικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα11 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τα«Made in Greece» αποτελούν τα μοναδικά βραβεία που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παραγωγική βάση της χώρας και η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ) είναι για ακόμη μια φορά έτοιμη να προχωρήσει σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και ποιότητας.


 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Γεώργιος Αυλωνίτης, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, αναφέρθηκε στους στόχους της ΕΛΑΜ και στο θεσμό των βραβείων, που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της ΕΛΑΜ για την ενδυνάμωση και διάδοση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου καινοτομίας και εξωστρέφειας, που να απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις παραγωγής και μάρκετινγκ προϊόντων.

Από τη μεριά του, ο Γεώργιος Μπάλτας, Καθηγητής και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος Δ.Σ. της ΕΛΑΜ, αναφέρθηκε στις φετινές κατηγορίες των βραβείων, οι οποίες είναι οι εξής:

Βραβείο Επώνυμου Ελληνικού Προϊόντος

Βραβείο Καινοτόμου Προϊόντος

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας - Καταναλωτικού Προϊόντος

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας - Βιομηχανικού Προϊόντος

Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας

Βραβείο Αγροτικής Αριστείας

Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας

Βραβείο Νεοφυούς Παραγωγικής Αριστείας

Κλαδικό Βραβείο Τροφίμων και Ποτών

Κλαδικό Βραβείο Ένδυσης, Υπόδησης και Αξεσουάρ

Κλαδικό Βραβείο Προσωπικής και Οικιακής Φροντίδας

Κλαδικό Βραβείο Διαρκών Καταναλωτικών Προϊόντων

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα κριτήρια της αξιολόγησης, όπου βασικό ρόλο διαδραματίζουν η ποιότητα, η καινοτομία, η διαφοροποίηση, οι στοχευμένες αγορές, τα διεθνή δίκτυα διανομών και τα ισχυρά brand names.

Αναλυτικά, τη διαδικασία αξιολόγησης παρουσίασε ο Προκόπης Θεοδωρίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Γενικός Γραμματέας της ΕΛΑΜ, ο οποίος υπογράμμισε πως οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και οι οργανισμοί μπορούν να καταθέτουν την υποψηφιότητά τους μόνο ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα www.madeingreeceawards.gr, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 29η Σεπτεμβρίου 2017.

Τη στήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθηνών στο θεσμό δήλωσε ο Πρόεδρος του ΒΕΑ,Παύλος Ραβάνης. Μάλιστα αναφέρθηκε και στο Βραβείο Βιοτεχνικής Αριστείας, που το ΒΕΑ θα έχει την ευκαιρία να απονείμει φέτος στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των Βραβείων «Madein Greece 2017», που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν, επίσης, ο Αθανάσιος Κουρεμένος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Αντιπρόεδρος της ΕΛΑΜ, και ο Νίκος Καραγεωργίου, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ).

Σημειώνεται πως η διοργάνωση βραβείων «Made in Greece 2017» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές επικοινωνήστε με:

Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ

Κωνσταντίνα Σαμπαριώτη

Tηλ.: 2108203850 (10:00 - 15:00)

e-mail: info@elam.gr

Insession Events

Βίκυ Νικολοπούλου

Event and Project Management Professional

Τηλ.: 6944 431459 e-mail:vicky.nickolopoulou@insessionevents.com