Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Βραδιές ισπανικού κινηματογράφου στο Μεσολόγγι

H Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου, για ακόμη μία χρονιά συνεργάζεται με την Ισπανική Πρεσβεία και το Ινστιτούτο Θερβάντες, προβάλλοντας δύο αριστουργήματα του ισπανικού κινηματογράφου, στις 26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας δραστηριοποιείται ευρέως στον τομέα του πολιτισμού, με σκοπό να κάνει γνωστόν στο ελληνικό κοινό τον ισπανόφωνο πνευματικό πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Για τον σκοπό αυτό διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις στην έδρα του επί της οδού Σουφά 31 και σε άλλα σημεία αναφοράς, τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πολύ συχνά σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας, τις πρεσβείες των χωρών της Λατινικής Αμερικής, ισπανικούς και ελληνικούς φορείς, τυπικά, ευρωπαϊκά και διεθνή φεστιβάλ.

Οι ταινίες που θα προβληθούν από την Κινηματογραφική Λέσχη είναι οι εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 20:00

Τα πρόβατα δεν χάνουν το τραίνο (Ισπανία, 2014, 103’) του Άλβαρο Φερνάντεθ Αρμέρο. Σενάριο: Άλβαρο Φερνάντεθ Αρμέρο. Φωτογραφία: Νταβίντ Αθκάνο.

Παίζουν: Ραούλ Αρέβαλο, Ίνμα Κουέστα, Αλμπέρτο Σαν Χουάν, Καντέλα Πένια, Χόρχε Μπος, Κίτι Μάνβερ, Ιρένε Εσκολάρ, Πέπο Ολίβα, Μιγκέλ Ρεγιάν, Πιλάρ Κάστρο, Πέτρα Μαρτίνεθ.

Η Λουίσα κι ο Αλμπέρτο υποχρεώθηκαν να πάνε να ζήσουν στην επαρχία, αλλά η ειδυλλιακή αγροτική ζωή αρχίζει γρήγορα να δείχνει την λιγότερο ευχάριστη πλευρά της. Επί πλέον, το ζευγάρι δεν περνά και τις καλύτερες στιγμές του. Η Λουίσα επιμένει ν’ αποκτήσει ένα δεύτερο παιδί, παρ’ όλο που το τίμημα είναι το πιο αδιάφορο σεξ που μπορεί να φανταστεί κανείς. Αυτός που δεν έχει σκοπό ούτε καν να πατήσει το πόδι του στα χωράφια είναι ο Χουάν, ο αδελφός του Αλμπέρτο, 45άρης, δημοσιογράφος στα χειρότερά του, ο οποίος βγαίνει με την Νατάλια, μια ενθουσιώδη 25άρα, την οποία ο Χουάν βλέπει ως σανίδα σωτηρίας. Από την άλλη, η αδελφή της Λουίσα, η Σάρα έχει συνηθίσει να διοχετεύει το άγχος της στους άντρες, με τους οποίους δεν καταφέρνει τελικά να τα βρει, ώσπου εμφανίζεται ο Πάκο, ένας αθλητικογράφος, ο οποίος μάλιστα φαίνεται διατεθειμένος ακόμα και να την παντρευτεί. Ή έτσι νομίζει εκείνη…

Κατάλληλη για άτομα άνω των 12 ετών.

https://www.youtube.com/watch?v=vfscKoRegRo

Η βραδιά θα συνεχιστεί με την υποστήριξη των Saltsinistas και θα περιλαμβάνει κέρασμα με παραδοσιακά ισπανικά κεράσματα «τάπας», Ισπανικό ποτό, χορό και Ισπανόφωνα τραγούδια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 20:00

Η μεγάλη μου νύχτα (Ισπανία, 2015. 93’). Κωμωδία του Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια με τους Ραφαέλ, Μάριο Κάσας, Πεπόν Νιέτο, Μπλάνκα Σουάρεθ, Σαντιάγο Σεγούρα, Κάρλος Αρέθες, Χάιμε Ορντόνιεθ, Τερέλε Πάβεθ, Καρολίνα Μπανγκ, Τομάς Πότσι, κ.α.

Ο άνεργος Χοσέ βρίσκει, στα μέσα Αυγούστου, έκτακτη δουλειά ως κομπάρσος στη μαγνητοσκόπηση ενός πρωτοχρονιάτικου τηλεοπτικού προγράμματος. Εκατοντάδες άνθρωποι σαν κι αυτόν βρίσκονται, επί μιάμιση βδομάδα, κλεισμένοι, μέρα νύχτα, στο στούντιο, παριστάνοντας βλακωδώς τους χαρούμενους την υποτιθέμενη παραμονή της πρωτοχρονιάς. Ο αστέρας του τραγουδιού, Αλφόνσο είναι ικανός για όλα προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η εμφάνισή του θα έχει την μεγαλύτερη δυνατή προβολή. Ο ανταγωνιστής του ο νεαρός λατίνος τραγουδιστής Αντάν, πέφτει θύμα κάποιων νεαρών θαυμαστριών του, που θέλουν να τον εκβιάσουν, αλλά κανείς δεν ξέρει ότι η ζωή του Αλφόνσο είναι σε κίνδυνο. Υπάρχει θέση για τον έρωτα μέσα σ’ αυτό το ανεξέλεγκτο χάος;

Ακατάλληλη για κάτω των 12 ετών.

https://www.youtube.com/watch?v=KBahnqECT7o