Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

«Όλα έτοιμα για το 32ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών» - Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Παράλληλες Εκδηλώσεις


Με ενδιαφέρον και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι Παράλληλες Εκδηλώσεις που συνοδεύουν τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών.  Η εισαγωγή στο φεστιβάλ αλλά και την τέχνη του Αρχαίου Δράματος έγινε στην Κατοχή (κτήριο Συγγρού), το Αιτωλικό (Αύλειος χώρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό») και το Μεσολόγγι (Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη), με την επιμέλεια της ηθοποιού, σκηνοθέτη και μουσικού κυρίας Μάρθας Φριντζήλα.
Το 32ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών ανοίγει την αυλαία του στο κοινό το Σάββατο 28 Ιουλίου με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού, ο Δήμος προχώρησε σε απαραίτητες παρεμβάσεις όπως η οδική σήμανση προς το Αρχαίο Θέατρο, η επιδιόρθωση των καμαρινιών, αλλά και η αλλαγή της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.



Όπως σημειώνει η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σοφία Λαναρά:  Είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα του 32ου Φεστιβάλ Οινιαδών, που και φέτος φιλοξενεί κορυφαίες παραστάσεις τραγωδίας, αριστοφανικής κωμωδίας αλλά και σύγχρονου θεάτρου. Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και οι Παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, ενώ έγινε κάθε δυνατή παρέμβαση προκειμένου οι συνθήκες να βελτιωθούν σε ότι αφορά τις υπάρχουσες υποδομές στο χώρο του αρχαίου θεάτρου.  Είμαστε βέβαιοι πως το κοινό για μια ακόμη χρονιά θα επιβραβεύσει και κρατήσει ψηλά τον μεγάλο πολιτιστικό θεσμό που φέτος συμπληρώνει άξια 32 ολόκληρα «ζωής».