Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΏΣΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ" για τη συμμετοχή αιρετών σε κύκλωμα παράνομων "ελληνοποιήσεων"


Ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», Θεόδωρος Μαργαρίτης με γραπτή του δήλωση αναφέρεται στις συλλήψεις την περασμένη εβδομάδα των δυο δημοτικών συμβούλων από τη δημοτική πλειοψηφία με την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων.
Στη δήλωσή του ο κ. Μαργαρίτης σημειώνει:
«Το πρόσφατο γεγονός των συλλήψεων και προφυλακίσεων, πρωτοκλασσάτων αυτοδιοικητικών στελεχών της πλειοψηφίας της Δημοτικής αρχής, με τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, δωροδοκία-δωροληψία, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας κ.λ.π, φανερώνει τη σήψη του συστήματος και του πολιτικού του προσωπικού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα γεγονότα αυτά συμβαίνουν παρά το γεγονός της φυλάκισης, πριν λίγο καιρό, πρώην δημάρχου του Μεσολογγίου για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Και είναι χαρακτηριστικό ακόμα πως οι συλληφθέντες και στις δυο περιπτώσεις, προέρχονται ή ανήκουν στις δημοτικές παρατάξεις:



             που στηρίζουν με νύχια και με δόντια τις πολιτικές των κυβερνήσεων των μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργώντας εκατομμύρια μετανάστες με την καταλήστευση του πλούτου των χωρών τους, την άγρια εκμετάλλευση ακόμη και μικρών παιδιών, τις πολεμικές επιδρομές και τις ανατροπές μη αρεστών κυβερνήσεων,
             πρωτοστατούν σε δήθεν πατριωτικά και ρατσιστικά παραληρήματα ενάντια στους "λάθρο",   ενώ είναι αυτοί οι ίδιοι που χωρίς ντροπή και ενδοιασμούς, αλλά με το αζημίωτο, τους "νομιμοποιούν".  Κι αυτό φυσικά για τους λίγους τυχερούς, όσους δηλαδή δεν πεθάνουν στο δρόμο προς τον «παράδεισο» ή δεν εγκλωβιστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με προοπτική συρματοπλέγματα και επιστροφή στην «κόλαση», (βλ. απόφαση Ε.Ε) ή δεν είναι σκλάβοι στις διάφορες "Μανωλάδες", μέσα σε ξυλοδαρμούς και δολοφονίες, από "υπερπατριώτες".
Η δημοτική αρχή κάτω από το βάρος της σύλληψης των δυο βασικών στελεχών της, (ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν πρόεδρος του πνευματικού κέντρου), προχώρησε στην αντικατάστασή τους, σαν να μην τρέχει τίποτα, για «να συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της».
Δεν απαλλάσσεται όμως από τη βαριά ευθύνη της στήριξης της πολιτικής που δημιουργεί φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά κι είναι η αιτία για όλες αυτές τις αθλιότητες που συμβαίνουν. Μέσα απ' αυτή την συνεπή στήριξη και το πλαίσιο που διαμορφώνει, βρίσκεται πάντα ο τρόπος από κάποιους, να εκμεταλλεύονται, στυγνά κι απάνθρωπα, την ανάγκη των απελπισμένων.
Είναι καιρός Έλληνες και μετανάστες να βγάλουμε συμπεράσματα, να ενωθούμε ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά φτώχεια, μετανάστευση, πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση, να τον αντιπαλέψουμε παντού, σε όλους τους χώρους, αγωνιζόμενοι για ένα κόσμο με ειρήνη και δουλειά για όλους.»