Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ερωτήματα αναγνώστη για τη Φιλαρμονική του δήμου Μεσολογγίου


Ο Χρ. Βλαχογιάννης κατά την περίοδο 1995-06 που ήταν μαέστρος στη Φιλαρμονική του Μεσολογγίου

Παρέδωσαν τις στολές τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα μέλη της Φιλαρμονικής Μεσολογγίου που υπογράφουν ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ στο σύνδεσμο: http://messolonghinews.blogspot.com/2011/01/blog-post_1526.html#more.
Μεταξύ άλλων στο άρθρο αυτό διαβάζουμε:
..."Αποφασίζομεν και διατάσσομεν": ΝΕΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ αναλαμβάνει από σήμερα 24/01/2011 ο κ. Χ. Βλαχογιάννης.
Αλήθεια με ποια απόφαση έγινε η πρόσληψη του; Αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο;Αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής; Υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο;"
Γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το θέμα;»…
Οι δικές μου απορίες πριν των παραπάνω που πολύ σωστά έθεσαν τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου είναι η εξής:


Με ποια διαδικασία προσλήφθηκε ο νέος Αρχιμουσικός, κος Χ. Βλαχογιάννης;
Έγινε σχετική προκήρυξη πρόσληψης Αρχιμουσικού προς κάθε ενδιαφερόμενο;
α) Αν ναι πότε και πού δημοσιεύθηκε αυτή (μόνο στον τοπικό τύπο;) και ποια ήταν η προθεσμία λήξης κατάθεσης των αιτήσεων των όποιων ενδιαφερόμενων;
Είχαν δικαίωμα να αιτηθούν τη σχετική πρόσληψη και μη δημότες του οικείου Δήμου ή όχι; Αν όχι, τότε γιατί ένας Δήμος (Δημόσιος Φορέας) στερεί αυτό το διακίωμα από κάθε Έλληνα πολίτη που πληρεί τα σχετικά τυπικά προσόντα (ίσως και αρκετά περισσότερα);
Η προκήρυξη αυτή προέβλεπε πρόσληψη μέσω διαδικασίας του Α.Σ.Ε.Π. (όπως θα έπρεπε ως Δημόσιος Φορέας) ή απλά με τα απαραίτητα τυπικά προσόντα (όπως θα έπρατε το Διοικητικό Συμβούλιο ενός μη Δημόσιου Συλλόγου);
ή β) Αν όχι, τότε είναι η σειρά να τεθούν τα ερωτήματα που έθεσαν  τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου!
Σας στέλνω το παραπάνω σχόλιό μου με e-mail προσωπικά σε εσάς, επειδή δεν είχα τη δυνατότητα να το κοινοποιήσω στο σύνδεσμο http://messolonghinews.blogspot.com/2011/01/blog-post_1526.html#more ευελπιστώντας σε σχετική απάντηση.
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τις σχετικές ενέργειές σας!
Παντελεήμων Πανδής
Μουσικός, Εκτελεστής Χάλκινων Πνευστών Μουσικών Οργάνων από το 1989,
Πτυχιούχος Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής,
Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης Μπάντας,
Απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστήμιου,
Υπαρχιμουσικός και εν δυνάμει Αρχιμουσικός