Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Δεσμεύσεις Μωραΐτη για στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας

ekthesi3
Ο Μ. Τερζάκης από το γραφείο επιχειρηματικής δράσης του δήμου  Μεσολογγίου  και  εκ των  ¨εμπνευστών"  της διοργάνωσης ξεναγεί τον Υφυπουργό Ανάπτυξης στα περίπτερα της έκθεσης
Την 1η έκθεση τοπικών προϊόντων της Αιτωλ/νίας, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, επισκέφθηκε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης. Ο υφυπουργός ξεναγήθηκε σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Πάνο Κατσούλη και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητήριου Αιτωλ/νίας κ. Κώστα Μπόκα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκθέτες αλλά και να δοκιμάσει παραδοσιακά προϊόντα του νομού.
Ο υφυπουργός τόνισε πως τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν την πραγματική δύναμη της περιοχής και «μπορούν να αποτελέσουν το διαβατήριο της Αιτωλ/νίας τις δεκαετίες που έρχονται»
Στην δήλωση του ο κ. Μωραΐτης είπε χαρακτηριστικά:
«Εάν πράγματι πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, αν πιστέψουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, που οι περισσότεροι είναι πρωτοπόροι στον τομέα τους, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ καλύτερα για το Μεσολόγγι, την Αιτωλ/νία τα επόμενα χρόνια.

ekthesi4
Ο Θάνος Μωραΐτης "ακούει" τους προβληματισμούς
από νέους αγρότες  των  Οινιαδών
που συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο στην έκθεση.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους εμπνευστές και τους διοργανωτές αυτής της πρώτης έκθεσης, τον δήμο Μεσολογγίου, το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, την ΕΑΣ Μεσολογγίου και τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης και όλους όσους συνεργάστηκαν, ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.
Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δούμε συγκεντρωμένα πολλά από τα παραδοσιακά προϊόντα του νομού μας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Πολλά από αυτά τα προϊόντα έχουν ήδη κατακτήσει αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πιστεύω ότι αυτό το μοντέλο πρέπει να ακολουθήσουμε. Ένα παραγωγικό μοντέλο που θα δώσει μια ανάπτυξη που δεν θα στηρίζεται σε πήλινα πόδια, όπως συνέβη δεκαετίες τώρα.
Εμείς ως κυβέρνηση αυτό ακριβώς προσπαθούμε να υπηρετούμε αυτές τις δύσκολες στιγμές: Ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης που θα μπορεί να αναδείξει όχι μόνο τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά να δημιουργήσει τοπικά σύμφωνα ποιότητας.
Στον νομό Αιτωλ/νίας, πρέπει να δημιουργήσουμε το δικό μας brand name και με αυτό να κυριεύσουμε τις αγορές. Μπορούμε να το κάνουμε, αυτή είναι η δύναμή μας.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα σταθεί δίπλα σε όσους παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και θα συνεργαστούμε με τους επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν τέτοιες δράσεις, ώστε και να διευρύνουν και τις εξαγωγές τους, αλλά και να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα