Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ψωμί, Παιδεία … Φωτοτυπία

afotopoulos_photoΓράφει ο Ασημάκης Φωτόπουλος

Πολιτευτής ΝΔ

Στο ίδιο μήκος κύματος με την αρμόδια Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου κινήθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας για την εύρεση ρεαλιστικής λύσης στο θέμα της έλλειψης εκπαιδευτικών βιβλίων.

Τα ευχολόγια και η παντελής έλλειψη συντονισμού, σε συνδυασμό με παροτρύνσεις αλληλεγγύης, χωρίς καμία κατεύθυνση, οδηγούν την εκπαιδευτική κοινότητα σε αδιέξοδο.

Σε απάντηση του δελτίου τύπου της Περιφέρειας περί αρωγής, ας αναλογιστούν οι υπεύθυνοι:

 

  • Τι όγκο φωτοτυπιών μπορεί να εξυπηρετήσει ο εξοπλισμός της περιφέρειας και πως οι Δήμοι του Νομού μας θα ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των μαθητών, όταν ο υφιστάμενος εξοπλισμός τους σε φωτοτυπικά και αναλώσιμα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις δικές τους στοιχειώδεις ανάγκες.
  • Που μπορούν να απευθυνθούν οι εκπαιδευτικοί; Γιατί δεν δίνεται ένας στοιχειώδης κατάλογος για τις δυνατότητες αλλά και τις υποδομές των δημόσιων υπηρεσιών.
  • Πως θα εξυπηρετηθούν οι απομακρυσμένες περιοχές του Νομού μας και γιατί δεν λαμβάνεται μία πρωτοβουλία από την περιφέρεια να αποτυπώσει το πρόβλημα και να δώσει πρωτίστως λύσεις στις περιοχές αυτές

Στην κατεύθυνση της προσωρινής εξυπηρέτησης του προβλήματος – όσο προσωρινό μπορεί να είναι αυτό, καθώς το Υπουργείο αδυνατεί να προσδιορίσει τον χρόνο επίλυσής του – η περιφερειακή διοίκηση και οι Δήμοι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία στην εξυπηρέτηση του αυτονόητου.
Ας εστιάσουμε στο πρόβλημα. Με την παιδεία δεν κερδίζεις εκλογές. Κερδίζεις καλύτερους ανθρώπους