Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Blue Rebels του Γιάννη Δελαπόρτα κατέκτησαν τους ευρωπαϊκούς ουρανούς

1Μια ακόμη επιτυχία κατέγραψαν οι ομάδες δυο «Αλεξιπτώτου Ελεύθερης Πτώσης» των Blue Rebels που συμμετείχαν στο European Skydiving League (E.S.L.) που διοργανώθηκε στην Ολλανδία το διήμερο 16 – 17 Σεπτεμβρίου αφού και οι δύο ομάδες κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στις κατηγορίες που αγωνίστηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την 8η και 6η θέση αντίστοιχα στην παγκόσμια κατάταξη.

Αναμφίβολα για τους Blue Rebels - που έχουν ως επικεφαλής τον Μεσολογγίτη Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Γιάννη Δελαπόρτα – η διάκριση αυτή τους καθιερώνει στο πραγματικά δύσκολο και συνάμα συναρπαστικό άθλημα και τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν την πορεία τους, παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που συναντούν εξαιτίας της αδιαφορίας που επιδεικνύει η Πολιτεία για την στήριξη αυτή της μορφής αεραθλητισμού.

4Άλλωστε οι οργανωτές των αγώνων απένειμαν ειδική τιμητική διάκριση στον Γιάννη Δελαπόρτα για την πρόοδο του αθλήματος στη χώρα μας σε βαθμό που να είναι δεύτερη σήμερα στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

Ως MessolonghiNews εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον πάντα «μαχητή» Γιάννη Δελαπόρτα για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του και φυσικά σε όλα τα μέλη της ομάδας για τον «επαγγελματισμό» που επιδεικνύουν παρά το γεγονός ότι η συνολική προσπάθεια είναι απόλυτα ερασιτεχνική με την αθλητική έννοια του όρου και στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές τους δυνατότητες και στην αγάπη τους για το άθλημα.

Αξίζει πραγματικά να διαβάσετε πως περιγράφουν τα μέλη της ομάδας την συμμετοχή τους στους αγώνες της Ολλανδίας στην ιστοσελίδα της ομάδας:

 

3«Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωση, δύο εβδομάδες του Αυγούστου ήταν αφιερωμένες στην εντατική προπόνηση των τριών ομάδων των Blue Rebels. Μόλις στο 8ο άλμα της βασικής προπόνησης, η εξάρθρωση του ώμου της Connie, έφερε στο μυαλό του προπονητή Γιάννη Δελαπόρτα πολλές σκέψεις, ερωτήματα και διλήμματα.

Τελικά πάρθηκε η ώριμη απόφαση να κατέβουν στους φετινούς Πανευρωπαϊκούς αγώνες (ESL) οι δύο απο τις τρείς ομάδες. Έτσι, άλλαξε η σύνθεση των ομάδων και τη θέση της Connie πήρε ο Μιχάλης Μιχαλός απο τους Blue R.F. και τη δική του αντίστοιχα ο Σταύρος Ταβουλαρίδης απο τους Blue R.B. Η τελική σύνθεση των ομάδων που αγωνίστηκαν ήταν:

Blue Rebels

- Δελαπόρτας Γιάννης

- Μιχαλός Μιχάλης

- Georgieva Iliyana

- Μπαλαμάτσιας Σπύρος

- Χίος Απόστολος videoman

Blue Rebels Family

- Ταβουλαρίδης Σταύρος

- Λαγός Σπύρος

- Δάκος Δημήτρης

- Μάσκας Παναγιώτης

Όσοι έχουν ασχοληθεί με τον αθλητισμό και την προπονητική θα καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα να αλλάζει τα μέλη της λίγες εβδομάδες πριν τον αγώνα. Ιδίως όταν μιλάμε για ομάδες 4 way formation skydiving, όπου η σύνθεση και η «χημεία» παίζουν σημαντικό ρόλο. Η οικογένεια των Blue Rebels, με τη μεγάλη δυναμική της, ξεπέρασε ΚΑΙ αυτό το εμπόδιο, πράγμα που φάνηκε στα αποτελέσματα των αγώνων...

Οι Blue Rebels στηρίζουν εδώ και 4 χρόνια τον θεσμό του E.S.L., μια διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία σε ομάδες κάθε βελινεκούς, να συμμετέχουν και να διαγωνίζονται μεταξύ τους. Σε αντίθεση με άλλες διοργανώσεις όπου οι αγώνες αφορούν την αφρόκρεμα του formation skydiving, έχοντας μόνο μια κατηγορία, αυτή του AAA (open).

 

Το χρονικό των αγώνων...

Απόγευμα Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου 2011.

Η αποστολή των αγώνων ξεκινάει απο το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με προορισμό το Άμστερνταμ. Πέμπτη πρωί και ώρα 9:00, οι 9 competitors και οι 3 συνοδοί (Ολγίνα, Connie, Νίκος) ξεκινούν για το Texel, το νησί στα βόρεια της Ολλανδίας όπου εδρεύει το Paracentrum Texel, η host dropzone των φετινών Ευρωπαϊκών αγώνων –E.S.L. 2011. Απερίγραπτο το καλωσόρισμα των διοργανωτών και φίλων.

Μετά τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα χαμόγελα, κάνουμε το registration για τους αγώνες. Όντας απόγευμα ακόμα, έχουμε χρόνο και για λίγα προπονητικά άλματα ή άλματα ζεστάματος (!), ώστε να φύγει από τους αγωνιζομένους το άγχος του spotting της καινούριας ζώνης και η χαρά της άνετης πόρτας του Cessna Caravan…

Πέμπτη βράδυ και ώρα 20:00, λαμβάνει χώρα το captain's meeting, όπου δίνονται πληροφορίες στις ομάδες σχετικά με το διαγωνισμό, την οργάνωση των loads, την ταχύτητα του αεροσκάφους και οτιδήποτε άλλο σχετικό με τη μέρα που ξημερώνει. Τέλος, τα μαγικά χαρτάκια με τα 10+1 κληρωθέντα άλματα καταλήγουν στα χέρια των Team Leaders.

Επί της ουσίας λοιπόν ο αγώνας ξεκινάει τώρα κι ας είναι η ώρα εννιάμιση το βράδυ! Όλες οι ομάδες προπονούν τα σημεία τους στο έδαφος για να είναι σε ετοιμότητα το επόμενο πρωί. Μετά από μια κουραστική μέρα με ταξίδι – άλματα – κληρώσεις και ground training μας αξίζει ένα υπέροχο δείπνο στο φίλο μας τον Στέλιο Λεμονάκη στο PAAL 28 (τα πιο νόστιμα spare ribs στην Ολλανδία!)

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011. Ώρα 8:30 - Έναρξη των αγώνων.

Ξεκινάει το πρώτο load της ημέρας με τους Blue Rebels να ανεβαίνουν για τον πρώτο γύρο. Λίγα λεπτά αργότερα ακολουθεί και το αεροπλάνο των Blue Rebels Family. Μέτριο το πρώτο άλμα και για τις δυο ομάδες. Packing, creepers και πάμε για το επόμενο. Δεύτερος γύρος. Απογείωση, προσγείωση, packing και πάλι creepers για το επόμενο άλμα... Μόνο που τώρα δειλά δειλά βλέπουμε και κάποια χαμόγελα!

Κάπως έτσι κύλισε ολόκληρη η Παρασκευή, κάτι σαν ανακύκλωση Jump - Land - Pack - Creepers και πάλι απ'την αρχή μέχρι που ολοκληρώθηκε και ο 8ος γύρος και για τις δυο ομάδες κάπου στις 8 το βράδυ. Αξίζει να σημειωθεί οτι οι Blue Rebels έκαναν ρεκόρ αγώνων αγγίζοντας τους 21 πόντους στο 8ο άλμα! Το τέλος της ημέρας βρίσκει και τις δυο ομάδες δεύτερες στην κατάταξη, με αρκετή διαφορά πόντων απο τους πρώτους, αλλά ελάχιστη διαφορά απο τους τρίτους. Μάλλον αύριο θα έχουμε ντέρμπυ...!

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011. Ώρα 8:30 –

Η πρώτη απογείωση μας ήθελε κάτω, αφού οι Blue Rebels ήταν στο 2ο load και οι Blue Rebels Family στο 3ο. Πάμε λοιπόν για τους 2 τελευταίους γύρους του αγώνα, ενώ βλέπουμε μια κουβέρτα απο stratocumulus να έρχονται τρέχοντας απο τα νοτιοανατολικά.

Οι Blue Rebels πηδάνε μέσα στη νέφωση για τον 9ο γύρο αλλά τους Family προλαβαίνει το ηχείο που λέει «all teams standby». Μετά απο περίπου μια ώρα συνεχίζεται ο αγώνας με τους Blue Rebels να ολοκληρώνουν και τον 10ο γύρο, ενώ οι Family δεν έχουν πέσει ακόμα για τον 8ο.

Όπως μας ενημέρωσαν οι διοργανωτές ο 10ος και τελευταίος γύρος θα δωθεί στους κριτές μόνο όταν έχουν ολοκληρώσει και οι 15 ομάδες όλα τα άλματά τους. Συνεπώς καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα γιατί το 10ο άλμα ήταν το «κακό» άλμα των Blue Rebels και αγκαλιά με τους αντίπαλους Ολλανδούς Mach4 περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα.

Οι Blue Rebels Family ολοκληρώνουν κι αυτοί τον 9ο και 10ο γύρο, με ρεκόρ αγώνα σαν πρώτη συμμετοχή τα 23 σημεία στο 10ο άλμα! Είναι φανερό πια στον πίνακα των αποτελεσμάτων οτι οι Blue Rebels Family, άνευ απρόοπτου, κρατάνε τη 2η θέση!

Αλλά στην Α’ class τα πράγματα δεν είναι ίδια. Μέχρι την τελευταία στιγμή οι Blue Rebels πήγαν στήθος με στήθος με τους Ολλανδούς Mach4. Και τελικά με τη διαφορά στα δυο σημεία βρισκόμαστε 2οι στην Ευρώπη! Όπως λέγαμε απο την αρχή του αγώνα «Ότι αξίζουμε, θα πάρουμε». Και αυτό είναι αλήθεια!

Με βάση τα αποτελέσματα και την Παγκόσμια κατάταξη, ανακοινώνουμε υπερήφανα:

BLUE REBELS – A’ class

2η θέση στην Ευρώπη

8η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη

BLUE REBELS FAMILY – Rookie class

2η θέση στην Ευρώπη

6η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη

Σάββατο βράδυ και ώρα 19:00, η τελετή λήξης των Ευρωπαϊκών αγώνων του 2011 αρχίζει με τις απονομές των μεταλλίων στους νικητές των τεσσάρων κατηγοριών.

Στην κατηγορία μας , Α’ class, την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Ιταλοί «Nytro Team Casale» με μ.ο 12,4. Στη δεύτερη θέση οι «Blue Rebels» με μ.ο. 9,6 και στην Τρίτη θέση οι Ολλανδοί «Mach4» με μ.ο. 9,4. Στην κατηγορία Rookie, πρώτοι ήρθαν οι Τσέχοι «Hvezdy» με μ.ο. 12,6. Δεύτεροι οι «Blue Rebels Family» με μ.ο. 9,7 και τρίτοι οι Άγγλοι «Gringo» με μ.ο. 6,6.

Το μεγαλύτερο βραβείο όμως απονεμήθηκε στον ιδρυτή των Blue Rebels Γιάννη Δελαπόρτα, από τον διοργανωτή των αγώνων Mike Pennock. Ένα μοναδικό βραβείο, μια δωροεπιταγή για flying time στο wind tunnel στο Roosendaal της Ολλανδίας.

Με τη βράβευση αυτή, οι διοργανωτές τίμησαν την ομάδα με τη μεγαλύτερη πρόοδο, το περισσότερο πάθος και τη μεγαλύτερη δυναμική. Επίσης μας τιμά ιδιαίτερα η πρόσκληση των διοργανωτών στο χειμερινό wind tunnel competition – I.S.R Grand Prix 2011 στο Indoor Skydive Roosendaal.

Δεν είναι τυχαίο οτι οι Blue Rebels έφεραν την Ελλάδα δεύτερη σε κατάταξη όχι μόνο στις δυο κατηγορίες των αγώνων, αλλά και στη συνολική κατάταξη των χωρών με 16 πόντους. Η κατάταξη των χωρών αφορά σε σύνολο τους βαθμούς που συλλέγει κάθε χώρα σύμφωνα με τις θέσεις που καταλαμβάνει. Και η χώρα με τους περισσότερους βαθμούς, κερδίζει την οργάνωση των αγώνων την επόμενη χρονιά.

Η συνολική κατάταξη των χωρών λοιπόν, έχει ως εξής:

Netherlands (32 points)

Greece (16 points)

Belgium (10 Pts)

Italy (10 pts)

Czech Republic (10 pts)

UK (6 pts)

Τέλος να κλείσουμε με ένα ουσιαστικό και καθόλου τυπικό «Ευχαριστώ» προς όλους τους μαθητές μας που σε κάθε σχολείο μας στηρίζουν και όπως έχουμε πει πολλές φορές, χωρίς τους μαθητές μας δεν θα κάναμε τίποτα. Είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή να βλέπουμε οτι ο κόσμος ακολουθεί το όραμά μας - Μια μεγάλη οικογένεια αλεξιπτωτιστών - σωστών, δίκαιων και αληθινών ανθρώπων!

Να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας, οι οποίοι με λίγα ή περισσότερα χρήματα βοήθησαν την Ελληνική αποστολή να φέρει μαζί της δυο ασημένια μετάλλια, μία μεγάλη βράβευση και τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των χωρών.

- Θεοδώρου Κωνσταντίνος - Πέτρινες Επενδύσεις

- Αθανάσιος Χρηστάκης & συνεργάτες - Τεχνική Εταιρία Κατασκευών

- FirstEvent - Events & Corporate travel

- Symbiosis Suits - Jumpsuit makers to the stars

Κλείνοντας ΔΕΝ ευχαριστούμε καθόλου το Ελληνικό κράτος, την Ελληνική πολιτεία, την Ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ΔΕΝ ευχαριστούμε την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία που δεν μας στήριξε ΠΟΤΕ, καθώς και κάτι παρατρεχάμενους προέδρους, γραμματείς και φαρισαίους που καθίσαν σε μια καρέκλα και θέλουν να λέγονται αθλητές! Με τις υγείες σας!”