Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Αναβίωσαν τα “Τρικούπεια” στο Μεσολόγγι (VIDEO)

trikoupiaΜε αξιοσημείωτη τη συμμετοχή πολιτών, αναβίωσαν μετά από περίπου μια δεκαετία τα «ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΑ», το τριήμερο 25 – 27 Νοεμβρίου στο Μεσολόγγι, εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους πέντε Μεσολογγίτες Πρωθυπουργούς  και στις οποίες φιλοδοξία της δημοτικής αρχής είναι να δοθεί χαρακτήρας «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»,.
Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε την περασμένη Παρασκευή, με το στρογγυλό τραπέζι πολιτικού διαλόγου με θέμα: «Η αμφισβητούμενη πρωτοκαθεδρία της πολιτικής σε συνθήκες διεθνούς οικονομικής κρίσης».
Εισηγητές ήταν οι: Χρίστος Βερελής πρώην Υπουργός, Γιώργος Δημαράς Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και Εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Αντώνης Μακρυδημήτρης Καθηγητής Πανεπιστημίου, Μιχάλης Σπουρδαλάκης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Τσούκαλης Βουλευτής Δημοκρατικής Αριστεράς και Βασίλης Πάικος, δημοσιογράφος, ο οποίος και διηύθυνε τη συζήτηση.
Την επόμενη ημέρα, μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, δόθηκε συναυλία από τις χορωδίες του «Ευαγόρα Παλληκαρίδη Πάφου» και του Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου», οι οποίες και διδυμοποιήθηκαν.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με τα αποκαλυπτήρια της νέας προτομής του Χαριλάου Τρικούπη και τη ξενάγηση στο Μουσείο Τρικούπη, το οποίο εμπλουτίστηκε με νέα ιστορικά κειμήλια της οικογενείας Τρικούπη.