Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία του Ν. Καραπάνου για την ίδρυση ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ στην Αιτωλοακαρνανία


Πρωτοβουλία για την ίδρυση ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ στην Αιτωλοακαρνανία ανέλαβε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καραπάνος προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα φαρμακευτικής περίθαλψης σε αδύναμους οικονομικά πολίτες.
Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή του κ. Καραπάνου αποτέλεσε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια επισκέψεων τους σε διάφορες περιοχές του νομού διαπίστωσε ότι πολλοί κάτοικοι αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα γι’ αυτούς φάρμακα εξαιτίας αφενός της οικονομικής κρίσης και αφετέρου λόγω των πολιτικών για το φάρμακο που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Ο Νίκος Καραπάνος ήδη κατέθεσε την πρότασή του στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και στους Φαρμακευτικούς συλλόγους του νομού ώστε να υπάρξει καταρχάς η υιοθέτησή της και στη συνέχεια η απαιτούμενη συνεργασία για την υλοποίησή της.
«Είναι αδιανόητο συμπολίτες μας, να μην έχουν πρόσβαση στο φάρμακο κινδυνεύοντας έτσι η ζωή τους. Πιστεύω ότι σύντομα το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ θα είναι πραγματικότητα στην Αιτωλοακαρνανία και απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση σε όσους μπορούν, να συμβάλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση» σημείωσε σε δήλωσή του ο Νίκος Καραπάνος.