Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τα μέλη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για το θεσμό (VIDEO)




Η νέα διοίκηση στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης και 5ης Δεκεμβρίου θεωρούμε ότι θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της, τις απόψεις του επιχειρηματικού κόσμου της Ναυπακτίας, έτσι όπως τις κατέγραψε η “Lepanto RTV” στο βίντεο που δημοσιεύουμε.
Πρόκειται για απόψεις που απηχούν στην αντίληψη που κυριαρχεί σε ένα μεγάλο μέρος των μελών του Επιμελητηρίου σχετικά με το θεσμό.



Και αυτή η αντίληψη θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναστραφεί, διότι το Επιμελητήριο δεν είναι ένας θεσμός ή μια υπηρεσία που κάνει έργα ή ανταποδίδει στις τοπικές κοινωνίες τις συνδρομές των μελών του, όπως λανθασμένα υποστηρίζουν τα μέλη στο ρεπορτάζ.
Όμως με δεδομένο τον στρατηγικό χαρακτήρα που έχει στην χάραξη της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής στο νομό θεωρούμε ότι θα πρέπει η νέα διοίκηση να διευρύνει περισσότερο τη σχέση της, με τις μεγάλες πόλεις του νομού.
Επιπλέον όμως, ενόψει των εκλογών η δεοντολογία επιβάλει τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ - που προέρχονταν από τις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπακτίας - να δημοσιοποιήσουν τυχόν εισηγήσεις ή προτάσεις που έθεσαν στο ΔΣ για τις περιοχές τους και οι οποίες δεν έγιναν δεκτές ή δεν προωθήθηκαν, καθώς σε αυτό θήτευσαν για πολλά χρόνια και όχι μόνο για την τρέχουσα θητεία του.