Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μαθητικός διαγωνισμός για τους μαθητές των γυμνασίων του δήμου Μεσολογγίου

PINAKO-0007Η Αδελφότητα Μνήμης Αγωνιστών Πολιορκιών και Εξόδου Μεσολογγίου προκήρυξε διαγωνισμό μεταξύ μαθητών των Γυμνασίων του διευρυμένου δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου (Αρ.Πρωτ. 22/2011) με θέμα: «Τι θυμόμαστε ακόμη από τις Πολιορκίες και την Έξοδο του Μεσολογγίου και τα άλλα σημαντικά γεγονότα που έγιναν στην περιοχή – Ζυγό, Αιτωλικό, Λεσίνι κλπ.».

Ο διαγωνισμός εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας (Αρ.Πρωτ. ΦΔ8/3/6904).

Οι εργασίες των συμμετεχόντων θα πρέπει να παραδοθούν έως την 15η Μαρτίου 2012 και θα κριθούν από πενταμελή Επιτροπή, που θα συγκροτηθεί από την Αδελφότητα.

Θα δοθούν τρία βραβεία και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως την 25η Μαρτίου 2012. Η βράβευση θα γίνει σε ειδική τελετή στο πλαίσιο του Εορτασμού της Εξόδου του Μεσολογγίου του 2012.

Αναλυτικά η προκήρυξη του διαγωνισμού έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, βασικός στόχος της Αδελφότητας είναι η διατήρηση της Μνήμης για την Ιστορία του τόπου και ιδιαίτερα για την Ιστορία της Επανάστασης του 1821 στην επαρχία μας με επίκεντρο τις Πολιορκίες και την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Για αυτό προκηρύσσουμε Διαγωνισμό μεταξύ μαθητών Γυμνασίου του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για εκπόνηση ομαδικών εργασιών με θέμα:

“Τι θυμόμαστε ακόμη από τις Πολιορκίες και την Έξοδο του Μεσολογγίου και τα άλλα σημαντικά γεγονότα που έγιναν στην περιοχή – Ζυγό, Αιτωλικό, Λεσίνι κλπ. Ειδικότερα:

• Τι θυμούνται οι γονείς, οι παππούδες μας. Ιστορίες και μύθοι.

• Μνημεία από την Επανάσταση – οχυρωματικά έργα, κτίρια, γεφύρια και οι σχετικές ιστορίες.

• Ονομασίες περιοχών που σχετίζονται με εκείνη την εποχή και η ιστορία τους.

• Ιδιοκτησίες – χωράφια, σπίτια – από εκείνα τα χρόνια ή και αργότερα αν κατασκευάστηκαν και κατοικήθηκαν από αγωνιστές της περιόδου.”

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν κείμενα για το ανωτέρω θέμα αλλά και φωτογραφίες, χάρτες, κειμήλια ή ενθυμήματα κάθε είδους και μορφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές πρέπει να υποβάλλουν προς την Αδελφότητα αίτηση συμμετοχής στον Διαγωνισμό μέσω των Διευθυντών των Γυμνασίων τους έως την 16η Δεκεμβρίου 2011.

Οι εργασίες πρέπει να παραδοθούν έως την 15η Μαρτίου 2012 και θα κριθούν από πενταμελή Επιτροπή, που θα συγκροτηθεί από την Αδελφότητα.

Θα δοθούν τρία βραβεία και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως την 25η Μαρτίου 2012. Η βράβευση θα γίνει σε ειδική τελετή στο πλαίσιο του Εορτασμού της Εξόδου του Μεσολογγίου του 2012.

Η πρώτη εργασία θα εκτυπωθεί με έξοδα της Αδελφότητας και θα διανεμηθεί σε όλα τα Σχολεία της Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Αδελφότητα (Τρίτη,Πέμπτη,Σάββατο 09:00-13:00,κ.Ειρήνη Καρανικόλα)

Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Πεζόδρομος Χαριλάου Τρικούπη 14, Ιερή Πόλη Μεσολόγγι 30200

Τηλ: 26310 24025

Φαξ: 26310 24834

Email: adelfotita.messolonghi@gmail.com

Ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα adelfotita-messolonghi.gr

Ή να μιλήσουν με την Γεν. Γραμματέα Ελένη Χολέβα

Τηλ. Επικ.: 210 9015748, 6978 870622»