Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σπ. Λιβανός: "Δεν έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό τον Μάιο του 2011"


Με γραπτή του δήλωση ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είναι ο πολιτικός που σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος»,  «έβγαλε» στο εξωτερικό 1.000.000€ τον περασμένο Μάιο.
Στη δήλωσή του, μάλιστα ο κ. Λιβανός καλεί τον κ. Π.  Νικολούδη να επιβεβαιώσει τα όσα υποστηρίζει δηλαδή ζητά από τον πρόεδρο, να ανακοινώσει: «ότι ο κ. Λιβανός δεν είναι ο βουλευτής για τον οποίο διενεργείται έρευνα».
Το όνομα του κ. Λιβανού ενεπλάκη στην υπόθεση, προφανώς λόγω δημοσιεύματος του Zougla.gr στο οποίο αποκαλυπτόταν η λανθασμένη δήλωση «πόθεν έσχες» του κ. Λιβανού για το 2009 (σ.σ. διάστημα που ήταν βουλευτής) στην οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Λιβανός ξέχασε να δηλώσει καταθέσεις ύψους 1εκ.€ σε τράπεζες του εξωτερικού.
Η δήλωση του κ. Λιβανού έχει ως εξής:



«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με την αποκάλυψη του Προέδρου της «Αρχής  Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης», Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδη, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ότι  Βουλευτής μετέφερε τον Μάϊο του 2011 στο εξωτερικό 1.000.000€, δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είμαι εγώ το πρόσωπο αυτό, οιαδήποτε δε τέτοια αναφορά είναι όχι απλώς εσφαλμένη αλλά και συκοφαντική.
Για το θέμα αυτό αποστέλλω σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της ανωτέρω Επιτροπής, με την οποία του ζητώ να επιβεβαιώσει τα παραπάνω.»