Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Επεκτείνεται το δίκτυο ύδρευσης στο Μεσολόγγι


Η περιοχή θα αποκτήσει σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης στο Μεσολόγγι

Στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 1,34 εκατομμύρια ευρώ, εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα το έργο ύδρευσης των  περιοχών Καλλονή, Βίγλα και Άγιος Δημήτριος του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου.
Σύμφωνα με την απόφαση το έργο αφορά «στην επέκταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Μεσολογγίου για την κάλυψη των αναγκών των περιοχών Βίγλας, Καλλονής και Αγίου Δημητρίου που εντάχθηκαν στο Σχέδιο Πόλεως με τις επεκτάσεις του».
Οι κάτοικοι που θα εξυπηρετηθούν από την κατασκευή του έργου είναι 2.500 στη Βίγλα, 950 στην Καλλονή και 1.000 στον Άγιο Δημήτριο. Το συνολικό μήκος του δικτύου ύδρευσης που θα κατασκευαστεί με το έργο είναι 21,7 χιλιόμετρα διαφόρων διατομών. Η εκσκαφή των τέφρων θα γίνει σε βάθος ενός μέτρου από την ερυθρά του δρόμου και οι σωλήνες θα τοποθετηθούν σε υπόστρωμα άμμου 10 εκατοστών.



Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και οι δαπάνες θα αντληθούν από τον άξονα προτεραιότητας 07 που αφορά στην αειφόρο ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.