Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Πρυτανικές αρχές 35 πανεπιστημίων από Ευρώπη και Η. Π. Α. υποδέχτηκε ο Ν. Καραπάνος



Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, την Τετάρτη(3/9) το απόγευμα, στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης (Κεν. Πλατεία) στο Μεσολόγγι υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες στο ιδρυτικό  συνέδριο: "International Erasmus+ Olympic Society" που γίνεται στην Πάτρα.
Καλωσορίζοντας τους συνέδρους ο κ. Καραπάνος μεταξύ άλλων σημείωσε: “Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, ως δήμαρχός της. Και η χαρά πηγάζει από δύο λόγους.
Πρώτον γιατί η πόλη μας υποδέχεται, επικεφαλής πανεπιστημίων από όλη την Ευρώπη που στοχεύουν να τη θέσουν στο εκπαιδευτικό επίκεντρο των ιδρυμάτων τους, με τη δημιουργία στο Μεσολόγγι καλοκαιρινού campus.
Δεύτερον, διότι εσείς είστε οι πρώτοι επίσημοι προσκεκλημένοι που υποδέχομαι ως δήμαρχος της πόλης, αφού μόλις προχθές ανέλαβα τα καθήκοντά μου.
Στο χώρο που βρισκόμαστε όπως θα δείτε στη συνέχεια, συμπυκνώνεται και παρουσιάζεται το ένδοξο ιστορικό και πνευματικό παρελθόν του Μεσολογγίου."




Μετά το καλωσόρισμα του δημάρχου Μεσολογγίου, οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, εκφράζοντας τον θαυμασμό τους για τα εκθέματα και κυρίως για το ιστορικό παρελθόν της πόλης.
Στόχος του συνεδρίου που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας είναι η υπογραφή Καταστατικού για τη λειτουργία φορέα στη περιοχή που θα μελετά και θα προωθεί θέματα συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών φορέων και κοινωνικών εταίρων.
Στο ιδρυτικό συνέδριο συμμετέχουν πρυτανικές αρχές και αντιπροσωπείες από πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ιταλίας, της Σλοβακίας, της Τουρκίας, της Τσεχίας, της Ιρλανδίας και των Η.Π.Α., καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων Παιδείας της Κύπρου και της Τσεχίας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκος Καραπάνος τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός στους στόχους της πρωτοβουλίας και υπογράμμισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο εκ των στόχων της πρωτοβουλίαςδηλαδή η περιοχή για τη   δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων να είναι η πόλη του Μεσολογγίου.