Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Η αξία της εκλογής ενός δημοτικού συμβούλου μπορεί να "εξαντληθεί" σε μια έμμισθη θέση;

Αρνητικά σχόλια και προβληματισμό προκαλούν, τόοο στη δημοτική ομάδα του δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου, όσο και σε πολλούς πολίτες που παρακολουθούν τα δημοτικά πράγματα, τα σενάρια που διακινούνται μέσω του τοπικού τύπου περί "ανεξαρτητοποίησης" κάποιου ή κάποιων δημοτικών συμβούλων που εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό του κ. Καραπάνου.

Κι αυτό γιατί όπως σχολιάζεται, αφενός "ο δήμαρχος είναι αυτός που επιλέγει ποιούς, θα ορίσει αντιδημάρχους και προέδρους" και αφετέρου "ουδείς που αναλαμβάνει αξίωμα είναι αναντικατάστατος".

Ταυτόχρονα ο προβληματισμός πηγάζει, από το χρόνο δημοσιοποίησης σκέψεων ή προθέσεων, αφού η δημοτική αρχή, μετρά μόλις τέσσερις μέρες θητείας, χωρίς ακόμη να εχει γίνει η κατανομή αξιωμάτων και πολύ δε περισσότερο, λήψη ή μη αποφάσεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσαρέσκεια.

 

Στα παραπάνω θα σημειώναμε, ότι η ευθύνη του κάθε δημοτικου συμβούλου και κυρίως, η αξία της εκλογής του, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει στόχο μια "έμμισθη" θέση, διότι τότε το μόνο που επιτυγχάνεται είναι ο εμπαιγμός, όσων υποστήριξαν με την ψήφο τους την υποψηφιότητα.

Ευελπιστούμε, τα σενάρια αυτά να αποτελούν "ευσεβείς πόθους" αυτών πιυ τα διακινούν και να μην επιβεβαιωθούν, στο κοντινό μέλλον. Το γιατί αυτονόητο.