Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

"Επίσκεψη αστραπή" του Μ. Χρυσοχοΐδη στην ανασκαφή της Αρχαίας Αλίκυρνας στο Μεσολόγγι (VIDEO)

Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση, για τη διάσωση και ανάδειξη του οικισμού της Αρχαίας Αλίκυρνας που αποκαλύφτηκε στο Μεσολόγγι, κατά τις εργασίες κατασκευής της Ιόνιας Οδού εξέφρασε, ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά το τέλος της επίσκεψής του στο χώρο σήμερα (Παρασκευή 19/9) το απόγευμα.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεναγήθηκε στην ανασκαφή από την προϊσταμένη της ΛΣΤ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων, Βικτωρία Βικάτου, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την πορεία των εργασιών και κυρίως τα ευρήματα αυτών, αφού προ καιρού είχε επισκεφτεί και πάλι την περιοχή.



H προϊσταμένη της ΛΣΤ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων, Βικτωρία Βικάτου
ξεναγεί τον Μ. Χρυσοχοΐδη στην ανασκαφή.
Δίπλα στον υπουργό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης
Η ανασκαφή που έγινε στο πεδίο της χάραξης της Ιόνιας Οδού που θα διέλθει από την περιοχή εκτείνεται σε μία έκταση μεγαλύτερη των 25 στρεμμάτων και έχει αναδείξει  ολοκληρωμένο οικισμό της Αρχαίας Αλίκυρνας που η κατασκευή του υπολογίζεται στους ελληνιστικούς χρόνους.
Μετά την ενημέρωση, ο κ. Χρυσοχοϊδης συζήτησε με τους αρχαιολόγους και τους κατασκευαστές του έργου, τις λύσεις που προτείνονται, από τις δυο πλευρές, ώστε και ο χώρος να αναδειχτεί και κυρίως να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην πρόοδο των εργασιών για την Ιόνια Οδό.