Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Από "θαύμα" δεν θρηνήθηκαν θύματα λόγω έλλειψης γιατρών

Χαρακτηριστική της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει λόγω της υποχρηματοδότησης το δημόσιο σύστημα υγείας είναι η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, στην οποία περιγράφεται το πως αντιμετωπίστηκαν δυο σοβαρά περιστατικά το περασμένο Σαλββατο (30/8) και δεν θρηνήθηκαν θύματα, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Η ανακοίνωση εχει ως εξής:

"ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

- Κ.Υ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Στην απογευματινή βάρδια φτάνει στο Κ.Υ. ένα αυτοκίνητο μεταφέροντας μια νεαρή κοπέλα 18 ετών με σοβαρό τραύμα από τροχαίο για πρώτες βοήθειες. Στο Κ.Υ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΙΑΤΡΟΣ παρά μόνο νοσηλεύτρια ,η οποία σοκαρισμένη προσπάθησε να κάνει ότι μπορούσε μέχρι να έρθει ασθενοφόρο και να μεταφερθεί η κοπέλα στο Νοσοκομείο .

- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Κατά την απογευματινή βάρδια προσέρχεται ασθενής 39 ετών με πόνο στο στήθος ο οποίος παθαίνει ανακοπή στα Επείγοντα. Με τη συνδρομή του παθολόγου ,του αναισθησιολόγου(που ευτυχώς εκείνη τη μέρα εφημέρευε!!) και τις τηλεφωνικές !!!!οδηγίες του καρδιολόγου (ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ) ο ασθενής διασωληνώθηκε , ανταποκρίθηκε στην απινίδωση και διακομίστηκε στην Πάτρα.

 

Αυτή η μέρα Δυστυχώς δεν θα είναι η εξαίρεση από εδώ και πέρα αλλά ο ΚΑΝΟΝΑΣ όσο οι ανάγκες υγείας αντιμετωπίζονται όπως σήμερα από τους κυβερνώντες και τους «αρμοδίους» παράγοντες.

 

Εμείς που το ζούμε στο πετσί μας μέχρι πότε θα ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ;;;;;

 

Και για να κατανοηθεί πλήρως το μέγεθος του προβλήματος:

ΝΟΣ. ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΚΕΝΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2014:

 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ : 10 ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ : 11 »

 

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ : 11 »



ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ : 18 »



ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ : 10 »

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ : 14 »

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: TO ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ … ΑΛΛΟΘΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!"