Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Διέγραφη από την παράταξη του δημάρχου Μεσολογγίου ο Γ. Αντύπας

Την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου εξέφρασε με ανοιχτή επιστολή που απευθυνόταν στο MessolonghiNews, ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Αντύπας.

Έτσι σήμερα Κυριακή, κατά την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Αντύπας τέθηκε εκτός της παράταξης του δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου, με ομόφωνη απόφαση των μελών της,

Η απόφαση της διαγραφής ανακοινώθηκε από τον κ. Καραπάνο, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου την Κυριακή.

Αφορμή για την διαγραφή του κ. Αντύπα αποτέλεσε, η δυσαρέσκειά του, λόγω του ότι δεν του ανατέθηκε, θέση ευθύνης στη δημοτική αρχή και η εμμονή του στην πρόθεση αυτή.

Μάλιστα ο κ. Αντύπας κατέθεσε στο προεδρείο και σχετική επιστολή σε διαφορετικό ύφος από αυτή που μας απηύθυνε.

Ως MessolonghiNews δεν θα μπούμε στον πειρασμό να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τον κ. Αντύπα για τον απλούστατο λόγο διότι θεωρούμε οτι βρίσκεται σε πλάνη, λόγω εσφαλμένης ενημέρωσης που έχει, για πρόσωπα και πράγματα.

Η επιστολή του κ. Αντύπα προς το MessolonghiNews έχει ως εξής:

" ​Υστερα από σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο mesologgi news στις 4-9-2014 που σίγουρα αναφέρεται στο πρόσωπό μου, έχω να σας γνωρίσω τα εξής:

Η καταξίωση ενός δημοτικού συμβούλου δεν είναι απόρροια του αριθμού των ψήφων ούτε η τοποθέτησή του σε έμμισθες θέσεις βολέματος στο δήμο.

Η καταξίωση του δημοτικού συμβούλου είναι απόρροια της επαγγελματικής του καταξίωσης και της κοινωνικής του προσφοράς στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Κ. Μαλαβέτα

Ποτέ δεν ήμουν αργόσχολος στη ζωή μου, ούτε αυλοκόλακας στον εκάστοτε δήμαρχο για μια έμμισθη θέση.

Καταξιώθηκα επαγγελματικά και κοινωνικά σε μια πορεία 37 χρόνων στο στρατό όπου υπηρέτησα, εκ των οποίων τα 16 χρόνια στο Μεσολόγγι κι αυτό δεν το αμφισβήτησε κανείς μέχρι τώρα.

Αρχικά πίστεψα στον Ν. Καραπάνο γι΄αυτό δέχτηκα να συμπορευτώ μαζί του.

Δεν ζήτησα ανταλλάγματα, απεναντίας μου υποσχέθηκε πολλά.

Το μόνο που δέχθηκα και συμφώνησα μαζί του ήταν να προσφέρω αμισθί στο δήμο από μια θέση ευθύνης.

Τώρα όμως διαπιστώνω ότι ο σημερινός δήμαρχός μας έχει κάνει το δήμο πολιτικό του γκέτο με την τοποθέτηση κομματικών προσώπων σε θέσεις ευθύνης, αλλά και ατόμων από το πολιτικό του γραφείο που δεν έχουν καμία σχέση εργασίας με το δήμο.

Κ. Μαλαβέτα μέχρι τώρα στη ζωή μου δεν ήμουν υποχείριο σε κανένα κομματικό όργανο.

Ετσι και τώρα, όχι σαν απλός δημοτικός σύμβουλος, αλλά και σαν απλός πολίτης, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΟΙΚΟΥΝ άτομα διορισμένα και αποτυχημένος πρώην δήμαρχος από άλλο δήμο.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΙ στην ιδέα του βολέματος όπως εσείς, ούτε να κατευθύνομαι και να διοικούμαι από κόμματα και παρατάξεις.

Θέλω να σκέφτομαι και να λειτουργώ σαν ελεύθερος άνθρωπος και δημότης της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΧΩΡΩ από τον συνδυασμό του Ν. Καραπάνου."