Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Το πρόβλημα του Μεσολογγίου είναι το "σύμφωνο συμβίωσης";;; Έλεος...

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, μεταξυ άλλων το σώμα υιοθέτησε κατά πλειοψηφία ψήφισμα διαμαρτυρίας - που κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ελληνική Αυγή" (σ.σ. Χρυσή Αυγή), Δημήτρης Μακρής - κατά του νόμου, για το σύμφωνο συμβίωσης!

Η αποδοχή από την πλευρά του δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπανού της πρότασης για ψήφισμα προκάλεσε την αντίδραση πολλών δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Μάλιστα σήμερα ο επικεφαλής του συνδυασμού "Η Κοινωνία Μπροστά", Παναγιώτης Παπαδόπουλος σε δήλωσή του που απευθύνεται και στους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας που υπερψήφισαν τον σχετικό νόμο σημειώνει:

"Η δημοτική αρχή Καραπάνου για δεύτερη φορά υπερέβη εαυτόν το τελευταίο εξάμηνο αναφορικά με τη δική σας θεσμοθετημένη διαδικασία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να ψηφίζετε νόμους και να επιτελείτε τον ρόλο σας. Στο πρόσφατο 23/12/2015 δημοτικό συμβούλιο – μετά από πρόταση του εκπροσώπου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ» υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία ψήφισμα κατά του Συμφώνου Συμβίωσης, το οποίο με ευρύτατη πλειοψηφία (193 υπέρ, 50 κατά) ψήφισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ένα ψήφισμα πρόκληση για τους «ελεύθερους ανθρώπους που μπορεί να είναι δημότες Μεσολογγίου» και που οδηγεί σε αντιλήψεις τουλάχιστον απαράδεκτες και ατραπούς επικίνδυνους. Είχε προηγηθεί άλλο ψήφισμα – πάλι μετά από πρόταση του εκπροσώπου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ» με το οποίο χαρακτηρίζονταν ΠΡΟΔΟΤΕΣ (!) όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν το νόμο για την ιθαγένεια.

Επειδή η ως άνω πρακτική επαναλαμβάνεται και μάλιστα με συστηματικό τρόπο, σας καλώ να προβληματιστούμε όλοι ότι «σύμπτωση» που επαναλαμβάνεται δεν είναι πλέον σύμπτωση…

Και το ερώτημα παραμένει: Ποια ηθική και πολιτική νομιμοποίηση προκύπτει για στήριξη στα προβλήματα της πόλης, όταν οι εκπρόσωποί της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο χαρακτηρίζονται προδότες και οτιδήποτε άλλο που δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό; Το βαρέλι πλέον δεν έχει πάτο.

ΥΓ. 1: Προφανώς μετά τις ανωτέρω ανησυχητικές αποφάσεις πρέπει να αναζητήσουμε εκ νέου το πρόσημο και την προμετωπίδα της πόλης με μια παραλλαγή: «Με την άδεια τίνος μπορεί ένας ελεύθερος άνθρωπος να γίνει δημότης Μεσολογγίου»; Ιδού το ερώτημα…

ΥΓ. 2: Σε ενδεχόμενες μελλοντικές νομοθετικές σας πρωτοβουλίες στην Βουλή των Ελλήνων, μήπως πρέπει πρώτα να δίνετε τα «διαπιστευτήριά σας» στη δημοτική αρχή Ι.Π. Μεσολογγίου;