Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Μια ακόμη πετυχημένη παρουσία των μελών του "Λιάρου"

Στην διημερίδα με τίτλο «Ελλήνων τέχνη πολεμική-3000 χρόνια Ελλήνων πολεμιστών» η οποία διοργανώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο και υπό την αιγίδα αυτού, συμμετείχε ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς κ Οπλισμού ΛΙΑΡΟΣ” της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Μια διημερίδα μοναδική και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα που σκοπός της ήταν να παρουσιάσει στο κοινό τις ενδυμασίες-φορεσιές, τον οπλισμό και τις τακτικές πολέμου από τους αρχαίους χρόνους ως τις μέρες μας.

Την παρουσίαση παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον ακροατήριο που αποτελούνταν από πλήθος στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σπουδαστών στρατιωτικών σχολών αλλά και από πολίτες όλων των ηλικιών.

Αυτό αποτελεί γεγονός που αποδεικνύει ότι οι ιστορικές μνήμες και η εθνική συνείδηση είναι ακόμη ζωντανές και εξακολουθούν να προκαλούν ενδιαφέρον στον σημερινό Έλληνα.

Συμμετείχαν διάφοροι σύλλογοι όπως: το «Εκπαιδευτικόν Αρχαιοπρεπές Οπλιτικόν Άγημα Λεωνίδας», η «Ελληνική Ομοσπονδία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών», ο «Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού ο Λιάρος», ο «Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πατρών» και η «Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης ΕΣ 1940»