Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Θλίψη για την απώλεια του Ανδρέα Αλιάγα, πατέρα του διάσημου παρουσιαστή


Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγη ώρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου όπου νοσηλευόταν ο Ανδρέας Αλιάγας, πατέρας του διάσημου συμπατριώτη μας δημοσιογράφου, Νίκου Αλιάγα.
Τα τελευταία χρόνια ο πατέρας του Νίκου Αλιάγα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που τον είχαν καθήλωσαν σε αναπηρικό αμαξίδιο, χωρίς όμως να χάσει τα στοιχεία του αυθεντικού του χαρακτήρα.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ο Νίκος Αλιάγας έκανε αναφορές στις επιρροές στην προσωπικότητά του, από τις αρχές που του εμφύσησαν οι γονείς του, με πιο σημαντική αυτή, της διατήρησης της ταυτότητας και της παράδοσης του τόπου μας. Επίσης συχνές είναι οι αναφορές του Νίκου Αλιάγα στην δύσκολη επαγγελματική διαδρομή του πατέρα του στη Γαλλία, όπου και κατάφερε ως οικονομικός μετανάστης τη δεκαετία του ’60 να δημιουργήσει το δικό του ραφείο στο Παρίσι το οποίο και λειτούργησε έως την συνταξιοδότησή του.
Στην αγαπημένη του σύζυγο, Χαρούλα, στα παιδιά του Νίκο και Μαρία εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια… Αιωνία σου η μνήμη «κυρ – Αντρέα»..