Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Εκδήλωση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση την Κυριακή 18/6 στο Μεσολόγγι



Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου διοργανώνειι την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου ανοιχτή ενημερωτική σύσκεψη – συζήτηση με θέμα: «Οι προοπτικές της Γ΄θμιας εκπαίδευσης στο νομό μας».
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Παυσανίας Παπαγεωργίου.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ προκειμένου να γίνει διάλογος για την τριτοβάθμια εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας   στην εκδήλωση ο κ. Παπαγεωργίου δεν θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις, σχετικά με το ΤΕΙ και τα πανεπιστημιακά τμήματα στο Αγρίνιο, μιας και δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί από πλευράς υπουργείου το νέο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα, αφού ακόμη είναι σε εξέλιξη η σχετική διαβούλευση.

Έτσι, η εκδήλωση της Κυριακής έχει τον χαρακτήρα ανοιχτής διαβούλευσης, στην κατεύθυνση της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για την κυβερνητική στρατηγική στο θέμα αλλά και της κατάθεσης προτάσεων για την βελτιστοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.