Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

"Άνοιξε" ο κύκλος των υποψηφιοτήτων στο Μεσολόγγι για τις δημοτικές εκλογές του 2019


Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αποφασισμένος να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Μεσολογγίου  ο γνωστός πολιτικός μηχανικός, Κώστας Λύρος, έχοντας ήδη ξεκινήσει έναν ευρύ κύκλο συζητήσεων, σε όλο το εύρος του Δήμου, ώστε όχι μόνο να βολιδοσκοπήσει πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά και να διευρύνει το ήδη εν λειτουργία  επιτελείο των  συνεργατών του ,  που θα στηρίξει  την υποψηφιότητά του με γνώσεις και διάθεση για προσφορά.

Με δεδομένα τα προβλήματα συνοχής , που παρατηρούνται στα δημοτικά δρώμενα του  Μεσολογγίου, το «έδαφος» για τον κ. Λύρο είναι πρόσφορο, καθώς ο ίδιος έχει σημαντικά ερείσματα στο χώρο της κεντροδεξιάς, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση, δεν είναι άγνωστο πεδίο για τον ίδιο, αφού  στο παρελθόν έχει κατ’ επανάληψη διατελέσει Δημοτικός σύμβουλος στον άλλοτε  Δήμο  Αιτωλικού.

Η απόφασή του να διεκδικήσει την θέση του υποψήφιου Δημάρχου  στο Δήμο μας έρχεται ως φυσική εξέλιξη μιας πολύχρονης ενασχόλησης του στην κοινωνία του τόπου μας αλλά και ευρύτερα,  που βασικό χαρακτηριστικό της είναι η καθαρότητα, η  εξωστρέφεια και η καινοτομία.




 «Η συνολική επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή και η επιστημονική κατάρτιση του Κώστα Λύρου αποτελούν ένα απτό δείγμα γραφής, για την θετική αξιολόγηση της πρόθεσής του και κυρίως για ολοκλήρωση της προσπάθειας, που ξεκινά. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, που πραγματικά θέλει και μπορεί να προσφέρει ,  που διαθέτει  συνολική γνώση και άποψη για τα ζητήματα της περιοχής και που ΔΕΝ  είναι «γέννημα – θρέμμα» κομματικών μηχανισμών,είναι άνθρωπος της αγοράς και προέρχεται από τον παραγωγικό τομέα»,  μας είπε, με νόημα στενός φίλος του κ. Λύρου,  που υποστηρίζει την προσπάθειά του. Αξιοσημείωτο  είναι  το γεγονός, ότι  αν και έξω από κομματικούς μηχανισμούς ο Κώστας Λύρος  και  έχει ισχυρά ερείσματα  στην κεντροδεξιά  παράταξη, τόσο στην κομματική βάση,  όσο και στην ηγεσία αλλά και «πέρασμα» στον χώρο της κεντροαριστεράς καθ’ ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία .    


Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο κ. Λύρος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου για τρεις δεκαετίες, έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση σε οργανώσεις του κλάδου του, είναι μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και γενικότερα διαθέτει πλούσιο βιογραφικό σε δραστηριότητες επιχειρηματικού , κοινωνικού, και πολιτικού  περιεχομένου.