Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Βασίλης Φεύγας: “Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τα έργα υποδομής για να πάει ο τόπος μας μπροστά!” - Συνάντηση με το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας


Ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνο Μπλέτσα, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Κανάτα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Θεόδωρο Χούση, τον Πρώην Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Ψυλλιά, τον πρώην Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Παπαθανασίου και τον Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας  και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μίμη Σκορδόπουλο είχε ο Υποψήφιος Βουλευτής και Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Φεύγας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί υπεύθυνα, ουσιαστικά και συγκροτημένα για τις θέσεις και προτάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με τις υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας, αλλά και ευρύτερα αναπτυξιακά θέματα της Αιτωλοακαρνανίας.
Με αφορμή την συνάντηση ο κ. Φεύγας έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας, τα έργα υποδομών που απαιτούνται και την πορεία τους. Θα πρέπει, όχι μόνο να συγχαρώ, αλλά και όλοι να στηρίξουμε τις εμπεριστατωμένες προτάσεις του ΤΕΕ.
Το ΤΕΕ αποτελεί σύμβουλο της πολιτείας και θα πρέπει να αποτελεί και σύμβουλο του πολιτικού προσωπικού, καθώς έχει όχι μόνο τις γνώσεις αλλά και τις τεχνοκρατικές ικανότητες για να πετύχουμε τον τεχνικό και επενδυτικό σχεδιασμό που θα οδηγήσει τον τόπο μας στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Στη συνάντησή μας διαπιστώσαμε τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού μας, αλλά και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν σε έργα υποδομών και την ανάγκη σχεδιασμού νέων, όπως:
  • Η σύνδεση του Δυτικού με τον Ανατολικό άξονα της χώρας, δηλαδή ο αυτοκινητόδρομος που θα ενώνει το Πλατυγιάλι Αστακού με την Ιόνια Οδό, το Αγρίνιο, το Καρπενήσι και στη συνέχεια με τη Λαμία και τον αυτοκινητόδρομο Ε-65.
  • Η ολοκλήρωση του άξονα Αμβρακία – Άκτιο.
  • Ο Παραϊόνιος άξονας που θα συνδέει το Μεσολόγγι με τον Αστακό, τον Μύτικα, το Άκτιο και την Πρέβεζα.
  • Ο οδικός άξονας Ναύπακτος, Θέρμο, Αγρίνιο και η σύνδεσή του με το Καρπενήσι.
  • Ο οδικός άξονας Αμφιλοχία, Ορεινός Βάλτος, Λίμνη Κρεμαστών και η σύνδεση του με το Καρπενήσι και την Καρδίτσα.
  • Ο διαγώνιος άξονας Ναύπακτου – Λαμίας.
  • Η ενδεχόμενη σιδηροδρομική σύνδεση που θα συνδέει το Πλατυγιάλι, τη Ναύπακτο, την Ιτέα με το Θριάσιο Πεδίο και κατ΄ επέκταση με τον κεντρικό άξονα μεταφοράς εμπορευμάτων από τον Πειραιά στην Ευρώπη.
Όλα τα παραπάνω έργα μπορούν να βάλουν το νομό μας στον επενδυτικό χάρτη, να διεκδικήσουμε μερίδιο από τον τουρισμό και να καταστεί η περιοχή μας κέντρο Agro-Logistics και όχι μόνο.
Παράλληλα, απαιτείται η δημιουργία ΒΙΟ.ΠΑ στο Αγρίνιο και η οριοθέτηση των χρήσεων γης στο νομό μας, ώστε να αναπτυχθούν με τρόπο οργανωμένο και με σεβασμό στο περιβάλλον, μονάδες του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα που θα δημιουργήσουν όχι μόνο νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα συμβάλουν ώστε η υπεραξία που θα δημιουργείται να παραμένει στον τόπο μας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να πετύχουμε, αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και όλοι μαζί να συνεργαστούμε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του!»