Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

"Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους/routs are roots" για μαθητές της Ε΄τάξης του 6ου ΔΣ Μεσολογγίου στην Πολιτιστική Βιβλιοθήκη της "ΔΙΕΞΟΔΟΥ"


Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Ε τάξης του 6ου Δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου, επισκέφτηκαν την Πολιτιστική Βιβλιοθήκη της Διεξόδου, προκειμένου να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατασκευών από αλάτι, υπό την καθοδήγηση του εικαστικού και συνεργάτη της Διεξόδου, Βαγγέλη Ρόμπολα.
Οι μαθητές κατασκεύασαν υπέροχες δημιουργίες από υλικά που απλόχερα προσφέρει το φυσικό περιβάλλον της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, δηλαδή αλάτι, φύκια, ξύλα της θάλασσας!!!



Καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος απόλαυσαν τη διαδικασία και αναδίπλωσαν τη δημιουργικότητα τους!!!.
Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης από το συνεργάτη της Διεξόδου, φιλόλογο,κ. Γρήγορη Δουλιώτη.
«Η δράση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος "οι ρίζες ανοίγουν δρόμους/routs are roots", υπεύθυνη και ψυχή του οποίου είναι η κ. Όλγα Δασκαλή, την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη δυνατότητα που μας έδωσε να συμμετέχουμε σε ένα τόσο δυναμικό πρόγραμμα.» σημείωσε η διευθύντρια του σχολείου, Φωτεινή Ντάνου.
Επίσης η κ. Ντάνου υπογράμμισε ότι στο σχολείο το πρόγραμμα υλοποπιείται με μέριμνας από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου: Σαραγκανιδα Παναγιώτα, Νακου Παναγιώτα, Πριοβολου Ευθυμία, Βασίλος Ηλίας, Ολιβώτου Διονυσία, Κατσαρός Κωνσταντίνος και Ντάνου Φωτεινή.