Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Η ομόφωνη πρόταση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου για το ΤΕΙ


Συνεδρίασε εκτάκτως προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ενόψει των αλλαγών που αφορούν την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και της διαβούλευσης που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Το μοναδικό θέμα της συζήτησης εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, όπου μετά από συζήτηση και γόνιμο διάλογο τόσο με τους επικεφαλής των συνδυασμών και δημοτικού συμβούλους όσο και με εκπροσώπους της Περιφέρειας και Φορέων, το Δημοτικό Συμβούλιο συναίνεσε ομόφωνα στις ακόλουθες θέσεις:



1)      Ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημιακού ιδρύματος με κατεύθυνση   Πρωτογενούς τομέα παραγωγής, στον μεγαλύτερο νομό της χώρας.
2)      Το Δημοτικό συμβούλιο καλωσορίζει και χαιρετίζει την εξαγγελία του Πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πάτρας η οποία αφορά την ίδρυση Σχολής Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών στην Αιτωλοακαρνανία.
3)      Η έδρα του νέου Πανεπιστημιακού ιδρύματος για λόγους επάρκειας υποδομών και κτηρίων καθώς επίσης ακαδημαϊκών κριτηρίων να είναι η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Το νέο ακαδημαϊκό ίδρυμα για λόγους διασφάλισης της βιωσιμότητάς του θα πρέπει να λειτουργήσει με 6 Τμήματα στο Μεσολόγγι καθώς επίσης κι άλλα τμήματα στο Αγρίνιο
4)       Ένα εκ των 6 Τμημάτων που θα λειτουργήσουν στο Μεσολόγγι να είναι το πρώην Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας ΤΕΙ Μεσολογγίου (ΘΕΚΑ), το οποίο θα πρέπει να επιστρέψει στο φυσικό του χώρο.
5)      Μεταβατικότητα των τριών υπαρχόντων τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που λειτουργούν σήμερα στο Μεσολόγγι, έως την πλήρη λειτουργία των νέων Τμημάτων.
Την επομένη εβδομάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπου θα κληθούν να συμμετέχουν οι βουλευτές αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και να εκτιμηθούν εκ νέου οι εξελίξεις αναφορικά με τον σχεδιασμό της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που αφορά την Αιτωλοακαρνανία.