Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Σε νέα υπερσύγχρονα γραφεία το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Σε ένα νέο υπερσύγχρονο και άκρως λειτουργικό χώρο στο Αγρίνιο θα εξυπηρετούνται πλέον, τα μέλη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για την επιχειρηματικότητα και να βοηθηθούν στις κινήσεις τους στον τομέα αυτό.
Τα νέα γραφεία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό το απόγευμα της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου στον τρίτο όροφο του κτιρίου του Επιμελητηρίου στην οδό Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1, με την επίσημη τελετή του Αγιασμού.
Η δημιουργία των νέων γραφείων ήταν επιβεβλημένη καθώς το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας από τις αρχές του 2008 θα προσαρμόσει την διοικητική του λειτουργία στην βέλτιστη εξυπηρέτηση των μελών του, λόγω της εφαρμογής του Γενικού Εμπορικού Μητρώου(Γ.Ε.ΜΗ.) που αποτελούσε πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου.
Πέρα αυτού όμως, στις νέες εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν χώροι για την καλύτερη λειτουργία όλων των διοικητικών τμημάτων του Επιμελητηρίου, με προφανή στόχο την βελτίωση της συνολικής παρουσίας του Επιμελητηρίου στο νομό.
Στην τελετή που παραβρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, οι υπάλληλοι και τα στελέχη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς ενώ το παρών τους έδωσαν , ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου και ο εκπρόσωπος του παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Ζήσογλου.
Σε χαιρετισμό που απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να προσθέτει το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας μία ακόμη σπουδαία υποδομή, όπως τα καινούρια γραφεία του και πως το σύγχρονο πρόσωπο του φορέα είναι πολύ σημαντικό για την επαφή του με τις παραγωγικές τάξεις της πόλης.
Ο Παναγιώτης Τσιχριτζής υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντική η συγκυρία της εγκατάστασης στα νέα γραφεία με την πρόσφατη παραχώρηση στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της έκτασης των 16.320 τμ και του κτιρίου των 9.300 τμ στην εθνική οδό Αγρινίου –Θέρμου που πρόκειται να δώσει πολύτιμες λύσεις στα σχέδια του Επιμελητηρίου για ακόμη μεγαλύτερη παρεμβατικότητα του Φορέα στο νομό.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά τον υπουργό Απασχόλησης κ. Βασίλη Μαγγίνα για την καθοριστική του συμβολή στην συγκεκριμένη παραχώρηση.
Ακόμη, ο Παναγιώτης Τσιχριτζής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ολοκλήρωση των παραρτημάτων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σε Αστακό και Βόνιτσα, καθώς και στην ανακαίνιση των γραφείων στην Ναύπακτο, αλλά και στην ολοκλήρωση των εργασιών στον πρώτο όροφο του κτιρίου στο Αγρίνιο όπου κατασκευάζεται Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και το Εκθετήριο τοπικών προϊόντων.