Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

Όταν γκρεμίζονται τα σύμβολα...Κατεδάφισαν την ιστορική "Κεραία του Ραδιοφωνικού"




Οι παραπάνω φωτογραφίες έχουν ιστορική αξία καθώς αποτυπώνουν την κεραία του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου, η οποία κατεδαφίσθηκε χθες Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007.
Για δεκαετίες η "Κεραία του Ραδιοφωνικού" όπως συνήθιζαν να την λένε οι κάτοικοι του Μεσολογγίου αποτελούσε σημείο αναφοράς για την πόλη.
Κι αυτό διότι από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 έως και χθες, η ύψους 72 μέτρων κεραία ήταν το εντυπωσιακό σύμβολο μιας πετυχημένης πολιτιστικής δραστηριότητας με πανελλήνια αναφορά και πρωτοτυπία, του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου.
Παράλληλα όμως, ήταν η αντικεραυνική ομπρέλα της πόλης και τις νυχτερινές ώρες αποτελούσε τον Φάρο του Μεσολογγίου.
Αλήθεια πόσοι ερχόμενοι προς το Μεσολόγγι από το ύψος της Αρχαίας Καλυδώνας ή της Αρχαίας Πλευρώνας δεν είχαν δει την κεραία;
Αλήθεια πόσοι είναι αυτοί που περνούσαν τον Πατραϊκό και δεν είχαν δει την κεραία;
Δυστυχώς όμως μια μειοψηφία 24 μελών σε σύνολο 300 και πλέον του Συλλόγου «Φίλοι του Ραδιοφώνου» έλαβαν την απόφαση της κατεδάφισης της κεραίας…
Εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της ενέργειας είναι ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Βλαχογιάννης και ο ταμίας Νικήτας Φιλιππόπουλος.
Πρόσχημα η επικινδυνότητα της κεραίας από πιθανή κατάρρευση της λόγω παλαιότητας…
Στόχος η εκμετάλλευση για λογαριασμό του συλλόγου , του οικοπέδου που βρίσκεται στην βάση της κεραίας…
Και λέμε ότι στόχος είναι η εκμετάλλευση του οικοπέδου και μόνο, μιας και οι προαναφερόμενοι κύριοι δεν είχαν υποβάλει σε κανέναν κρατικό φορέα αίτημα για αρωγή του συλλόγου, προκειμένου να συντηρηθεί η κεραία και να εξασφαλισθεί στο ακέραιο η στατικότητά της.