Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Με Καραμανλή ο Μαγγίνας


Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής είχε χθες συνεργασία με τον Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Β. Μαγγίνα και την Υφυπουργό κα Σ. Καλαντζάκου
Μετά τη συνεργασία, ο Υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Βασίλης Μαγγίνας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε:

Β. Μαγγίνας: Είχαμε με τον κ. Πρωθυπουργό μια μακρά συζήτηση για τον σχεδιασμό των θεμάτων που αφορούν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Δύο είναι οι κεντρικοί στόχοι: Πρώτον, η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές, πάνω στις οποίες θα στηριχθεί αυτή η αναμόρφωση και πιστεύω ότι συντομότατα θα αρχίσει ένας ευρύτατος διάλογος και σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων και σε επίπεδο των κοινωνικών εταίρων με σκοπό να καταλήξουμε, με τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση και την ευρύτερη δυνατή αποδοχή, σε αποφάσεις οι οποίες θα υπηρετούν τα πραγματικά συμφέροντα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, η αύξηση κατά το δυνατόν της απασχόλησης. Είναι ένα μεγάλο θέμα. Για μας, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει πάρα πολλά στο θέμα αυτό, υπάρχουν περιθώρια να γίνουν πολύ περισσότερα. Το ποσοστό της ανεργίας ασφαλώς έχει πέσει. Μπορεί όμως να μειωθεί ακόμη περισσότερο και με δεδομένο ότι η εθνική οικονομία έχει μια συνεχή και βιώσιμη ανάπτυξη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, αλλά και με άλλες δράσεις και παρεμβάσεις. Για μας ακόμη και ένας άνεργος να υπάρχει, είναι ένα μεγάλο θέμα πρωταρχικής σημασίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αφού δεσμεύθηκε ο κ. Καραμανλής ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και οι εισφορές, τι θα ρωτήσετε τους κοινωνικούς εταίρους;


Β. Μαγγίνας: Στο ασφαλιστικό μας σύστημα υπάρχουν υπερβολές, στρεβλώσεις και αδικίες. Αυτά τα γνωρίζουμε όλοι. Και συμφωνούμε όλοι στην ανάγκη αντιμετώπισής τους. Το πώς θα τα αντιμετωπίσουμε, είναι ακριβώς το αντικείμενο του διαλόγου.