Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Παύλος Μοσχο΄λιός: "Προϋπολογισμό ευθύνης και προοπτικής αλλά και κοινωνικής ευαισθησίας αυτός του 2008"

Προϋπολογισμό ευθύνης και προοπτικής αλλά και κοινωνικής ευαισθησίας που καλύπτει το σύνολο των δραστηριοτήτων του Δήμου και θα υλοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός τον Προϋπολογισμό για το 2008 του Δήμου Αγρινίου που ψηφίστηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε πως παρότι το 2008 είναι μια χρονιά δύσκολη για τα οικονομικά του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης συνεχώς τονίζει, αφού δεν έχουν επιστραφεί από την κυβέρνηση οι παρακρατηθέντες πόροι και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το Δ΄ΚΠΣ, η ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων μας επιτρέπει αφενός μεν να αναπτύξουμε ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα αφετέρου δε να εκδηλώσουμε την κοινωνική μας ευαισθησία με την μείωση των δημοτικών τελών σε ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη, όπως το Πανεπιστήμιο, το Νοσοκομείο, την αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει θετικά τα ζητήματα αυτά, αλλά πολλές φορές επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία.
Η μονόπλευρη ανάπτυξη του ανατολικού τμήματος της χώρας είπε ο κ. Μοσχολιός συνεχίζεται και με το Εθνικό Πλαίσιο Στρατηγικής Αναφοράς 2007-2013 και υπενθύμισε ότι ο Δήμος Αγρινίου ήταν ο πρώτος που ανέδειξε αυτό το ζήτημα, εκφράζοντας τη διαφωνία του με το μοντέλο ανάπτυξης των αντίπαλων πόλεων, λογική η οποία ακολουθείται και στο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο.
Τα οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού του Δήμου Αγρινίου για το έτος 2008 είναι τα εξής:
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ 54.480.450.00 €
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα έσοδα τα μεν τακτικά ανέρχονται σε 18.651.986,42 €, τα δε έκτακτα σε 21.958.239,77 €. Οι δε δαπάνες που περιλαμβάνουν έξοδα χρήσης 20.358.060,98 € και οι επενδύσεις 28.492.959,05 €.