Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Άνοιξε ο δρόμος για να μεταφερεθεί ο σταθμός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από το κέντρο του Μεσολογγίου

Με τις ψήφους των μελών της πλειοψηφίας και του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Μπαλαμπάνη από την μειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου κατά την χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε την μίσθωση οικοπέδου στην ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Α.Ε., προκειμένου αυτή να εγκαταστήσει σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στο λιμάνι της πόλης.
Γίνεται σαφές, λοιπόν, ότι ανοίγει ο δρόμος για την μετεγκατάσταση του «ΚΤΕΛ» από την κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, κάτι που επιθυμούν πολλοί πολίτες.
Το γιατί είναι αυτονόητο…για όσους είτε κατοικούν είτε κινούνται στο κέντρο του Μεσολογγίου…
Από την πλευρά της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράσθηκαν επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για την νέα θέση που θα εγκατασταθεί το «ΚΤΕΛ».και γι’ αυτό δεν ενέκριναν την ψήφιση του θέματος.
Πάντως αξίζει να μνημονεύσουμε τη θέση που εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Μπαλαμπάνης ο οποίος και τάχθηκε θετικά στην εισήγηση:
«Ενδεχομένως να είναι λάθος η απόφαση, όμως σε καμία περίπτωση η θέση που προτείνεται δεν δημιουργεί προβλήματα όπως η υφιστάμενη.
Με τη νέα θέση δίνεται μια νέα προοπτική.
Οι όποιες δυσλειτουργίες θα καταγραφούν και θα διορθωθούν.
Αν χρειασθεί ίσως να αλλάξουμε στο μέλλον τη θέση του σταθμού.
Όμως ας τολμήσουμε να λάβουμε ριζοσπαστικές αποφάσεις που θα ταράξουν την στασιμότητα…και θα δρομολογήσουν λύσεις σε χρόνια μικρά και μεγάλα προβλήματα».