Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Συνεχίζεται η κινητικότητα και η αντίδραση για το Εφετείο

Τον Πρόεδρο της Βουλής ενημέρωσε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου για το Εφετείο
Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Πολιτικά Κόμματα, Νομαρχία και Φορείς υιοθετούν την επιχειρούμενη ασέβεια στο Θεσμό της Πρωτεύουσας;»
Στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα επέδωσε χθες το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου με το οποίο ζητείται η ίδρυση Εφετείου στην Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Αναγνωστόπουλος.
Η επίδοση του ψηφίσματος έγινε στο γραφείο του κ. Σιούφα στη Βουλή και κατά την συνάντηση ο Δήμαρχος Μεσολογγίου ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο της Βουλής για το ζήτημα.
Κατά την συνάντηση παρόντες ήταν η βουλευτής Σοφία Γιαννακά και ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Πρεβεζάνος.
Νωρίτερα, στο εντευκτήριο της Βουλής, ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Αιτωλοακαρνάνων βουλευτών παρουσία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Κώστα Ράπτη και μελών του Δ.Σ. του συλλόγου.
Κατά την συνάντηση τόσο ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος όσο και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Ράπτης και ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Πρεβεζάνος ανέδειξαν τους λόγους και εξέφρασαν στους βουλευτές την αντίθεση του λάου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου στο ενδεχόμενο ίδρυσης Εφετείου σε άλλη πόλη, πλην του Μεσολογγίου.
Στην συνάντηση παρόντες ήταν οι βουλευτές κ.κ. Σπήλιος Λιβανός, Δημήτρης Σταμάτης, Θάνος Μωραΐτης, Χρίστος Βερελής και Σοφία Γιαννακά.
Μετά την ενημέρωση αποφασίσθηκε να γίνει ανάλογη συνάντηση για το θέμα με τον αρμόδιο Υπουργό της Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, αμέσως μετά τις γιορτές.
Μετά το τέλος των συναντήσεων ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος δήλωσε:
«Υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις με τους βουλευτές του νομού μας και με τον Πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να εκφράσουμε την κάθετη αντίθεσή μας στη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης για ίδρυση Εφετείου στην Αιτωλοακαρνανία σε άλλη πόλη πλην της Πρωτεύουσας του νομού.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Βουλής που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, να τον συναντήσουμε και κυρίως για το ενδιαφέρον που επέδειξε για το θέμα.
Ως Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πιστεύοντας και εκφράζοντας το κοινό αίσθημα ευελπιστώ ότι η Πολιτεία θα πράξει το καθήκον της, που δεν είναι άλλο από το να αποφασίσει και να προβεί άμεσα στην επαναλειτουργία του Εφετείου στο Μεσολόγγι, μακριά από μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Αμέσως μετά τις γιορτές θα συναντήσουμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης.
Τέλος, καλώ για ακόμη μια φορά τα Πολιτικά Κόμματα, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση καθώς και τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας να πάρουν θέση στο ζήτημα και να δηλώσουν δημόσια αν αποδέχονται την επιχειρούμενη ασέβεια στο Θεσμό της Πρωτεύουσας».