Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Μήνυμα ζωής με ποδήλατο


200 αθλητές των
Special Οlympics
δίνουν ραντεβού
στο Μεσολόγγι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης manosh@dolnet.gr

Ο 30χρονος Χρήστος Αντωνίου δύο φορές την εβδομάδα κάνει την απόσταση Νίκαια- Χαλάνδρι με το ποδήλατό του!
Χρειάζεται περίπου μιάμιση ώρα για να φτάσει στον προορισμό του. Αλλά αυτό δεν τον πολυαπασχολεί. Δεν θέλει με τίποτα να χάσει την προπόνηση της ομάδας ποδηλασίας των Special Οlympics που γίνεται στο αθλητικό κέντρο Χαλανδρίου.
«Είναι κουραστική η διαδρομή, αλλά δεν με πειράζει» λέει. Κι αυτό διότι η...«Μερσεντές»- έτσι έχει βαφτίσει το ποδήλατο τύπου mountain που αγόρασε τον περασμένο Σεπτέμβριο με δικά του χρήματα- «είναι αξιόπιστο και με καλά φρένα. Μ΄ αυτό πηγαίνω από το σπίτι μου στο σούπερ μάρκετ όπου εργάζομαι. Με αυτό και στην προπόνηση. Κι επιπλέον γυμνάζομαι. Η ποδηλασία κάνει καλό στην καρδιά».

Μεθαύριο ο Χρήστος θα πάει στο Μεσολόγγι- όχι με το ποδήλατο αυτή τη φορά- προκειμένου να λάβει μέρος στους Ποδηλατικούς Αγώνες Special Οlympics. Πρόκειται για ένα ποδηλατικό event που έχει όμως και αθλητικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά: οι 200 αθλητές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ήπειρο, τα Ιόνια Νησιά και την Αθήνα αναμένεται να κάνουν ακόμη μια καλή προετοιμασία, ώστε να είναι έτοιμοι για το 2011,.

Αναδημοσίευση από "ΤΑ ΝΕΑ" για να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ (πατήστε εδώ)