Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Η Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ

Κατάθεση στεφάνου, από την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, στο μνημείο του Μάγιερ.
Απεκατέστησε την παράλειψη ο δήμος Μεσολογγίου.



Για πρώτη φορά στις φετινές γιορτές εξόδου και έπειτα από αίτημα που είχε διατυπωθεί τόσο από την ΠΟΕΣΥ όσο και την ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ο Δήμος του Μεσολογγίου, απεκατέστησε μια σοβαρή παράλειψη όλων των προηγουμένων ετών, την κατάθεση στεφάνου δηλ. στο μνημείο του φιλέλληνα δημοσιογράφου Ιωάννη-Ιάκωβου Μάγιερ και από την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, η οποία έχει στην ευθύνη της και την Αιτωλ/νία.
Τα προηγούμενα χρόνια καταθέσεις στεφάνων γίνονταν από την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ, χωρίς όμως τη συμμετοχή της συγκεκριμένης περιφερειακής Ένωσης Συντακτών, της οποίας μέλη είναι και οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Αιτωλ/νίας.
Φέτος, ικανοποιώντας και το σχετικό αίτημα ο δήμος Μεσολογγίου, απεκατέστησε την παράλειψη και η κατάθεση στεφάνου έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο μνημείο του Μάγιερ, από τον Αγρινιώτη δημοσιογράφο και τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΘΣΕΕ, Παναγιώτη Τσακανίκα. Εκ μέρους της ΠΟΕΣΥ, στεφάνι κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.