Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Μαθητές από τη Νεάπολη βρήκαν και παρέδωσαν μεγάλο χρηματικό ποσό


Τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεαπόλεως ευχαρίστησε και συνεχάρη ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος για την πράξη τους να παραδώσουν στις αρχές, μεγάλο χρηματικό ποσό που βρήκαν έξω από την Πινακοθήκη του Δήμου.
Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη 10 Απριλίου μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης πραγματοποιώντας εκπαιδευτική εκδρομή στο Μεσολόγγι και αναμένοντας να εισέλθουν για ξενάγηση στη Δημοτική Πινακοθήκη βρήκαν στο προαύλιο, δηλαδή στην κεντρική πλατεία μεγάλο χρηματικό ποσό.
Χωρίς δεύτερη σκέψη οι τρεις μαθήτριες της Γ’ και Δ΄ τάξης, μόλις βρήκαν τα χρήματα ενημέρωσαν τους δασκάλους τους, οι οποίοι στη συνέχεια παρέδωσαν το ποσό στο τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος μόλις πληροφορήθηκε το ευχάριστο περιστατικό μετέβη στην Πινακοθήκη για να συγχαρεί τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους.
Μεταξύ άλλων ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε στους μαθητές: «Θέλω να συγχαρώ εσάς και τους δασκάλους σας για δυο λόγους ο ένας είναι για την πράξη σας αυτή και ο άλλος γιατί επιλέξατε να επισκεφθείτε το Μεσολόγγι σήμερα 10 Απριλίου που χρονολογικά συμπίπτει με το κορυφαίο γεγονός της Εξόδου.
Η πράξη σας αυτή, μας γεμίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για ένα καλύτερο αύριο μιας και διανύουμε μια περίοδο απαξίωσης των θεσμών αλλά και της νεολαίας.
Είστε παράδειγμα προς μίμηση. Θερμά Συγχαρητήρια».
Τέλος, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου απηύθυνε πρόσκληση στο σχολείο να συμμετάσχει στις Εορτές Εξόδου, η οποία και έγινε αποδεκτή.