Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Σειρά έργων στο Αιτωλικό από το ΥΠΕΧΩΔΕ

Εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ μια σειρά έργα που αφορούν το δήμου Αιτωλικού. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η οριστική μελέτη συμπληρωματικών έργων για την αναβάθμιση των οικοσυστημάτων Ν.Δ Αιτωλοακαρνανίας ύψους 420.000 ευρώ.
Η μελέτη αφορά στην οριστικοποίηση των τεχνικών χαρακτηριστικών και την εκπόνηση τευχών δημοπράτησης έργων με σκοπό στη βελτίωση της κυκλοφορίας των υδάτων στη λιμνοθάλασσα. Τα έργα που θα μελετηθούν σε επίπεδο οριστικής μελέτης αφορούν σε παρεμβάσεις για τις οποίες έχουν ήδη εκδοθεί οι αντίστοιχες αποφάσεις περιβαλλοντικών όρων.
Στο πακέτο των έργων από το ΥΠΕΧΩΔΕ εγκρίθηκαν κατά προτεραιότητα τα έργα της οριστικής μελέτης αποχέτευσης, αποστράγγισης αντλιοστασίων D1, D2 και D6 και συναφών έργων. Το έργο περιλαμβάνει την οριστική μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης και όλες τις απαραίτητες υποστηρικτικές μελέτες και εργασίες.
Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο δήμαρχος Αιτωλικού Νίκος Γαλάνης τονίζοντας σε δηλώσεις του πως «επιτέλους ύστερα από πολλές επισκέψεις στο ΥΠΕΧΩΔΕ, έφτασε η στιγμή που στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα στο δήμο Αιτωλικού θα πραγματοποιηθούν έργα που θα δώσουν πνοή ανάπτυξης και καλλίτερες συνθήκες ζωής στην καθημερινότητα των πολιτών».