Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Προσβολή για την κοινωνία η επιλογή του Διοικητή στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου να έχει εξελιχθεί σε μια «μάχη» για τους «κομματάρχες» των βουλευτών….

Με δεδομένα τα προβλήματα του νοσοκομείου Μεσολογγίου εδώ και αρκετούς μήνες, η χθεσινή δήλωση του βουλευτή της ΝΔ και πρώην νομάρχη Δημήτρη Σταμάτη αναδεικνύει μια παράμετρο των αιτιών της μη επίλυσης αυτών των προβλημάτων.
Δηλαδή, οι κυβερνώντες φαίνεται ότι μάλλον για την «τακτοποίηση» δικών τους ανθρώπων ενδιαφέρονται παρά για την εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα του νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Θυμίζουμε ότι ένα από τα «αγκάθια» του νοσοκομείου είναι η έγκριση του νέου του οργανισμού που εκκρεμεί εδώ και 7 και πλέον χρόνια…
Δυστυχώς όμως παρόλο που έχουν περάσει 5 χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ ακόμη δεν έχει εγκριθεί ο νέος οργανισμός με αποτέλεσμα να μην καθίσταται εφικτή η στελέχωση του νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του.
Έτσι σε συνάρτηση με το μαζικό κύμα φυγής γιατρών από το νοσοκομείο χωρίς να λαμβάνεται μέριμνα για την άμεση αναπλήρωσή τους δημιουργείται μια πρωτόγνωρη εικόνα εγκατάλειψης για το νοσηλευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο να σημειωθεί εξυπηρετεί μια περιοχή 100.000 κατοίκων αφού η περιοχή ευθύνης του ξεκινά από τη Ναύπακτο και καταλήγει στον Αστακό.
Για τα παραπάνω λοιπόν ζητήματα που είναι γνωστά εδώ και χρόνια δεν είδαμε από του κυβερνητικούς βουλευτές να αναλαμβάνουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να καθοριστεί ένα πλαίσιο ενεργειών, ώστε αυτά να ξεπεραστούν.
Κατά καιρούς υπήρξαν κάποιες αναφορές ή ερωτήσεις στη Βουλή χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα…
Και δυστυχώς η αδράνεια αυτή έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια και οργή στην τοπική κοινωνία, αφού οι κάτοικοι δεν μπορούν να απολαμβάνουν την ασφάλεια ενός αξιοπρεπούς συστήματος δημόσιας υγείας.
Τέλος, όσον αφορά το θέμα της επιλογής του διοικητή για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, το μόνο που μπορούμε να σημειώσουμε είναι ότι: θεωρούμε αδιανόητο, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μην μπορεί να βρει κάποιο στέλεχος είτε από το χώρο της υγείας είτε από την αγορά που να πληροί «τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα» για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης.
Και σε κάθε περίπτωση εκλαμβάνουμε ως προσβολή για την κοινωνία η επιλογή αυτή να έχει εξελιχθεί σε μια «μάχη» για τους «κομματάρχες» των βουλευτών….