Τρίτη, 12 Μαΐου 2009

Παρέμβση Λιβανού για οικονομική ενίσχυση των Παιδικών Σταθμών στο Μεσολόγγι

Την έκτακτη επιχορήγηση των Παιδικών Σταθμών του Μεσολογγίου με το ποσό των 40.000€ από τα αποθεματικά των κρατικών λαχείων ζητά με παρέμβασή του (σ.σ. ερώτηση) ο βουλευτής Σπήλιος Λιβανός, προκειμένου να αντιμετωπισθούν επείγουσες επισκευαστικές ανάγκες.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
1) Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
2) Εσωτερικών
3) Οικονομίας και Οικονομικών


Θέμα: «Κτιριακή αποκατάσταση και συντήρηση παιδικών σταθμών Δήμου Μεσολογγίου»
Στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εδρεύουν έξι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Σε ορισμένους από αυτούς τους παιδικούς σταθμούς παρουσιάζονται προβλήματα στην κτιριακή τους υποδομή, ενώ εμφανής είναι και η ανάγκη υποστήριξής τους με υλικοτεχνικά μέσα για το εκπαιδευτικό τους έργο, τη φύλαξη και την ψυχαγωγία των παιδιών.
Συγκεκριμένα, στον 1ο παιδικό σταθμό Μεσολογγίου, μετά τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, παρουσιάστηκαν προβλήματα ακαταλληλότητας μιας ολόκληρης πτέρυγας, στην οποία δεν έχουν γίνει ακόμη εργασίες αποκατάστασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αυτοψία που διενεργήθηκε την επομένη του σεισμού το κτήριο κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση μέχρι να επισκευασθεί.
Στον 3ο παιδικό σταθμό Μεσολογγίου παρατηρούνται προβλήματα υγρασίας των τοιχίων και ως εκ τούτου απαιτούνται εργασίες μόνωσης. Στον 2ο παιδικό σταθμό, στο ελεύθερο χώρο πρασίνου, πλησίον κτηρίου, που χρησιμοποιείται ως χώρος ψυχαγωγίας των παιδιών υπάρχει αίτημα για την κατασκευή παιδικής χαράς.
Το κόστος των ανωτέρω παρεμβάσεων δεν ξεπερνά, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης του ΝΠΔΔ παιδικών σταθμών Μεσολογγίου, τις 40.000 ευρώ και θα μπορούσε να καλυφθεί από το αποθεματικό των κρατικών λαχείων.
Με δεδομένα τα ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:
Εξετάζεται η άμεση κάλυψη των αναγκών των ως άνω παιδικών σταθμών του Μεσολογγίου με το ποσό των 40.000 από τους πόρους του αποθεματικού των κρατικών λαχείων;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Σπήλιος Λιβανός