Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Βολές Καρατζαφέρη κατά πάντων...


Με έμφαση στη σημασία των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε πως έχει σημασία ποιοι θα πάνε στο Στρασβούργο.


Το Αγρίνιο επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σε ξενοδοχείο της πόλης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου και μίλησε σε μέλη του κόμματος, εν'όψει των ευρωεκλογών.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, επικεντρώνοντας στο πατριωτικό συναίσθημα του ακροατηρίου του και επιδιώκοντας μεγαλύτερη εισχώρηση στους δυσαρεστημένους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και τους Πράσινους Οικολόγους, σχολιάζοντας την άνοδο που σημειώνουν στις δημοσκοπήσεις.

Χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, θεώρησε πως ο κ. Παπανδρέου υπέπεσε σε λεκτικό ατόπημα, όταν έθεσε το δίλημμα Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, αλλά προτίμησε να επικεντρώσει την κριτική του στη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο είπε πως βρίσκεται σε σύγχυση και δεν μπορεί να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος: «Με ανησυχεί η ακρισία των κυβερνώντων, δεν ξέρουν πως θα μας βγάλουν από την κρίση, τη στιγμή που τα διεθνή όργανα μας χτυπούν το καμπανάκι ειδικά για το χρέος".

Ο κ. Καρατζαφέρης, αναφέρθηκε επίσης στη στάση που τήρησε ο ΛΑΟΣ στην ευρωβουλή, ενώ για τα σκάνδαλα τόνισε πως επέφεραν τη χαλαρότητα και πρότεινε να γίνουν εκλογές τον Φεβρουάριο. Το διακύβευμα των ευρωεκλογών όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό μιας και το 67% των αποφάσεων που μας αφορούν προέρχονται από την Ε.Ε. και γι'αυτό «...έχει σημασία ποιους θα στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι ένα όργανο που πλέον έχει ενισχυθεί και παίρνει αρμοδιότητες», είπε χαρακτηριστικά, υπερασπιζόμενος παράλληλα την επιλογή της κ. Τζαβέλα, για την θέση της επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του.

Αναφερόμενος στον κ. Τρεμόπουλο, τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Πράσινων, ο κ. Καρατζαφέρης, τον χαρακτήρισε «ακραίο πρόσωπο της πολιτικής σκηνής, κατασκεύασμα συγκροτήματος, που προωθείται από συγκεκριμένα κέντρα», ενώ αναφερόμενος στον κ. Βερελή, είπε πως η δικαιοσύνη θα βρει την άκρη, χαρακτήρισε όμως τον πρ. βουλευτή, «ένα από τα πέντε στελέχη που ξεχωρίζουν στο ΠΑΣΟΚ».