Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων από τη Βουλή και τα ΕΛΤΑ για την Ημέρα Φιλελληνισμού


















Την περασμένη Παρασκευή 8 Μαΐου, στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου σε ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ειδικής αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων, που εξέδωσε η Βουλή σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, για τον εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.
Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της βουλής Δημήτρης Σιούφας και ο Υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Το γραμματόσημο του Λόρδου Βύρωνα, είναι ξυλογραφία του χαράκτη Τάσσου, φιλοτεχνημένο το 1974 για τα 150 χρόνια από τον θάνατο του ελληνολάτρη ποιητή, το οποίο διέθεσε η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος».
Για την παρουσίαση της συλλεκτικής έκδοσης των ΕΛΤΑ είχε αποσταλεί επίσημη πρόσκληση στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στη Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου, καθώς και στο δήμο Βύρωνα. Έτσι ανάμεσα στους παρευρεθέντες ήταν ο πρόεδρος του ΔΣ Μεσολογγίου Χρήστος Σούφρας, ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, η πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου Ροδάνθη Φλώρου, το μέλος του ΔΣ Σωτήρης Μούρκας καθώς και από τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής της Βυρωνικής Εταιρείας: ο καθηγητής Παναγιώτης Κοντός, ο δικηγόρος Μιχάλης Κοτίνης, και ο καθηγητής Παναγιώτης Μυριανθόπουλος.
Επίσης ανάμεσα στο ακροατήριο ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο υφυπουργός Οικονομικών Αθανάσιος Μπούρας, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα και Απόστολος Κακλαμάνης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Σούρλας, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, οι βουλευτές Παναγιώτης Αδρακτάς, Νίκος Καντερές, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, Παναγιώτης Μελάς, Αθηναίος Φλωρίνης, Γιάννης Αμοιρίδης, Ευστάθιος Κουτμερίδης, Ντίνος Ρόβλιας, Αχιλλέας Κανταρτζής, Γιάννης Μπανιάς, Δήμητρα Αράπογλου, Αστέριος Ροντούλης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Νίκος Στεφάνου, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής Δημήτρης Παπαγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθηγητής Ευάγγελος Χρυσός, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Άγγελος Μπρατάκος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Ανδρέας Ταπραντζής.