Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Καληνύχτα σας κύριε Σ.Σ.

Στα γεγονότα απαντούν με ύβρεις και παραπληροφόρηση


Σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναφερθήκαμε και αναδείξαμε τις λανθασμένες εκτιμήσεις αυτών που έχουν αυτοαναγορευτεί σε τιμητές των πάντων στα δημοσιογραφικά πράγματα του Μεσολογγίου. (Πατήστε εδώ).
Οι εν λόγω κύριοι, με επικεφαλής τον εκδότη της εφημερίδας «ΑΙΧΜΗ» σήκωσαν το γάντι και αντί κάποιας πειστικής απάντησης προσέφυγαν στη γνωστή τους τακτική: ύβρεις και παραπληροφόρηση και "τσιμουδιά για την ταμπακιέρα". Ύβρεις σχετικά με το πρόσωπό μας και παραπληροφόρηση για τις δραστηριότητές μας. Ισχυριζόμενοι μάλιστα «ότι δεν έχουν το χρόνο να απαντήσουν»…
Και τι να απαντήσουν άραγε… όταν στην ανάρτησή μας παρουσιάζαμε πραγματικά γεγονότα και μόνο.
Επειδή όμως  η διαδρομή του καθενός στην πόλη του Μεσολογγίου είναι γνωστή και γι’ αυτό δεν υπάρχει εξαίρεση ούτε για εμάς, δεν θα μπούμε στη λογική της παρουσίασης ή υπενθύμισης των όσων έχουμε κάνει. Κι αυτό διότι πιστεύουμε ότι ειδικά η τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου… και κρίση έχει και κυρίως μνήμη.
Όσον αφορά την παραπληροφόρηση είναι υποχρέωσή μας να τονίσουμε, ότι η επώνυμη διαχείριση του ιστολογίου μας (MessolonghiNews) δεν αντιβαίνει σε κανένα κανόνα δεοντολογίας, αφού βασική μας αρχή είναι η τήρηση της δεοντολογίας.
Επομένως μαθήματα δεοντολογίας, ο κ. Σωκράτης Στέλιος ας φροντίσει να κάνει στον εαυτό του, καθώς είναι πάμπολλα τα παραδείγματα, της εκ μέρους του ποδοπάτησης της κύριας αυτής δημοσιογραφικής έννοιας.
Όσον αφορά την συνεργασία μας με τον νυν δήμαρχο Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο προφανώς ο κ Στέλιος δεν μπορεί να μας συγχωρέσει για το γεγονός ότι λόγω αυτής της συνεργασίας γίνεται ενημέρωση όλων των μέσων για την δραστηριότητα του δήμου,  «χωρίς αποκλειστικότητες» και μέσω αυτών διαχέεται η πληροφορία.
 Μια ενημέρωση που ανέδειξε διάφορα θέματα του δήμου «εντός και εκτός των τειχών» και παράλληλα λειτούργησε θετικά για τη δρομολόγηση σημαντικών πραγμάτων όπως πχ. …αυτού της ΜΑΡΙΝΑΣ .

Δημήτρης Μαλαβέτας

ΥΓ1: Όσον αφορά τα 2.000€ αφενός το ποσό της αντιμισθίας μας είναι αρκετά μικρότερο και αφετέρου εμείς τα «παίρνουμε» πάνω και όχι κάτω από το τραπέζι….
ΥΓ2: Τον Αύγουστο του 2008 την επόμενη ημέρα της υπογραφής από τον τότε ΓΓ της ΠΔΕ, Σπ. Σπυρίδωνος της έγκρισης του πρακτικού  της λιμενικής επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας για την ανάδειξη αναδόχου για την Μαρίνα Μεσολογγίου από την ίδια εφημερίδα (ΑΙΧΜΗ) μας είχε γίνει ακόμη μια   προσωπική επίθεση με εκφράσεις του τύπου «ο καφετζής δημοσιογράφος» κλπ. Μια επίθεση που διόλου τυχαία δεν ήταν…
ΥΓ3: Το γεγονός ότι συμβάλω και με προσωπική εργασία - παράλληλα με τη δημοσιογραφική μου ενασχόληση - στη λειτουργία μιας αμιγώς οικογενειακής επιχείρησης με ιστορία περίπου ενός αιώνα, το γνωστό «Καφενείο Β. Δ. ΜΑΛΑΒΕΤΑ» κάθε άλλο παρά υποτιμητικό το θεωρώ.
ΥΓ4: Θα χρησιμοποιήσω μια φράση που ακούστηκε αρκετά χθες: «Καληνύχτα σας κύριε Στέλιο και περαστικά σας για τις επιλογές σας….»